Szavazatokkal teli szállítódobozt találtak ma reggel egy óbudai iskolában

A szavazatszámláló bizottság tagjai zárócímkét helyeznek a szavazóurnákra a szavazóhelyiség bezárása után, mielőtt megkezdik a szavazatok számlálását a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
A szavazatszámláló bizottság tagjai zárócímkét helyeznek a szavazóurnákra a szavazóhelyiség bezárása után, mielőtt megkezdik a szavazatok számlálását a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfőn, a választásokat követő reggelen egy takarítónő jelezte, hogy az óbudai Pais Dezső Általános Iskolában egy lezárt, bontatlan, szavazólapokkal teli dobozt talált – írja az Index.

A lap szerint az iskola igazgatója az esetről értesülve tájékoztatta a tankerület vezetőjét, ő pedig a jegyzőt, aki azonban „nem tartotta magát az ügyben kompetensnek”. Az iskola munkatársai a szavazatszámláló bizottság tagjainak kiérkezéséig lezárták a területet, a dobozhoz nem nyúltak, és átmenetileg gondoskodnak a szavazólapok őrzéséről.

A lap érdeklődésére a Nemzeti Választási Iroda később azt közölte, az urnazárást követően, a már megszámolt és kötegelt szavazólapokat helyezik ilyen szállítódobozokba. Az előírások szerint ezeket mind el kellett volna szállítani, tehát minden bizonnyal a szavazókör munkatársainak hanyagsága miatt maradhatott ott. Hangsúlyozták, hogy a választási eredményt az ügy nem befolyásolhatta.

Kapcsolódó hírek