Baleset

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Gazdaság

Nagyot drágul a benzin szerdától, mutatjuk

Szavazatokkal teli szállítódobozt találtak ma reggel egy óbudai iskolában

RövidenRöviden
A szavazatszámláló bizottság tagjai zárócímkét helyeznek a szavazóurnákra a szavazóhelyiség bezárása után, mielőtt megkezdik a szavazatok számlálását a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
A szavazatszámláló bizottság tagjai zárócímkét helyeznek a szavazóurnákra a szavazóhelyiség bezárása után, mielőtt megkezdik a szavazatok számlálását a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfőn, a választásokat követő reggelen egy takarítónő jelezte, hogy az óbudai Pais Dezső Általános Iskolában egy lezárt, bontatlan, szavazólapokkal teli dobozt talált – írja az Index.

A lap szerint az iskola igazgatója az esetről értesülve tájékoztatta a tankerület vezetőjét, ő pedig a jegyzőt, aki azonban „nem tartotta magát az ügyben kompetensnek”. Az iskola munkatársai a szavazatszámláló bizottság tagjainak kiérkezéséig lezárták a területet, a dobozhoz nem nyúltak, és átmenetileg gondoskodnak a szavazólapok őrzéséről.

A lap érdeklődésére a Nemzeti Választási Iroda később azt közölte, az urnazárást követően, a már megszámolt és kötegelt szavazólapokat helyezik ilyen szállítódobozokba. Az előírások szerint ezeket mind el kellett volna szállítani, tehát minden bizonnyal a szavazókör munkatársainak hanyagsága miatt maradhatott ott. Hangsúlyozták, hogy a választási eredményt az ügy nem befolyásolhatta.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

Egykori szövetségese nyílt levélben szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy számoljon el a kampánypénzekkel

MCC: imádták a fiatalok a Fidesz-KDNP-t az áprilisi választáson

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

ÁSZ: Akkora támadás érte a szuverenitást és a demokráciát a legutóbbi választáson, hogy amiatt még a kampányfinanszírozási jelentés sem készíthető el időben