Közlekedés

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Márki-Zay elmondta, miben reménykedik

Négy év munka után „itt állunk a győzelem kapujában”, mondta az ellenzéki kampányzárón.

RövidenRöviden
Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (b4), Karácsony Gergely főpolgármester (j2), valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án.
Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (b4), Karácsony Gergely főpolgármester (j2), valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Négy év munka után „itt állunk a győzelem kapujában” – jelentette ki az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje szombati, budapesti kampányzáró rendezvényükön.

Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy négy év alatt az ellenzéki pártok megértették, hogy össze kell fogniuk. Hat párt teljes egységben indul, van egy közös listájuk, rajta három roma képviselővel, és van egy csodálatos programjuk – fogalmazott. A politikus hangsúlyozta,

őszintén hisz a győzelemben és a hitét a fiatalok adják, mert ők fogják meggyőzni a szüleiket majd nagyszüleiket, hogy váltsák le „hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát”.

A hatalom a népé lesz!

A hatalom a népé lesz!A hatalom a népé lesz! – Az Egységben Magyarországért kampányzárója, élőben a Madách térről.#egységbenmagyarországért

Posted by Márki-Zay Péter on Saturday, April 2, 2022

Az eseményen Hajós András zenész is az ellenzék támogatására biztatta a fiatalokat, mondván, megakadályozhatják, hogy a túlhatalom miatt Oroszország sorsára jussunk.

Az imént az alábbi beszédet mondtam el a Madách téren, az ellenzéki kampányzárón:Jó estét kívánok, Hajós András…

Posted by Hajós András hivatalos on Saturday, April 2, 2022

Iványi Gábor lelkész azt hangsúlyozta: „senki nem nyugodhat bele abba, hogy nem szabad”, a választási győzelem után pedig helyre kell állítani az ország belső és külső rendjét, hiszen „ismét a tisztességes kultúrnépek közé akarunk tartozni”. Kijelentette azt is, hogy „szívére tett kézzel” mondja, küzdeni akarnak Ukrajnának a szabadságáért is. Hangsúlyozta azt is: „semmi más szempont, se rezsicsökkentés, se egyéb gyáva szempontok, önző szempontok ne akadályozzanak meg bennünket, hogy mindig az igazságot cselekedjük”.

Az eseményen színpadra léptek az ellenzéki összefogás budapesti országgyűlési képviselőjelöltjei, választókerületüket érintő fejlesztésekről beszélve, az ezekhez szükséges kormányváltás fontosságát hangsúlyozva.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

MCC: imádták a fiatalok a Fidesz-KDNP-t az áprilisi választáson

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

ÁSZ: Akkora támadás érte a szuverenitást és a demokráciát a legutóbbi választáson, hogy amiatt még a kampányfinanszírozási jelentés sem készíthető el időben

Egykori szövetségese nyílt levélben szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy számoljon el a kampánypénzekkel