Bűnügy

Nyomoz a rendőrség, miután egy felügyelő úgy felrúgott egy kisfiút Szolnokon, hogy fejre esett

Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Bűnügy

Vízbe akartak fojtani egy rendőrt Oroszlányban

Márki-Zay: az életemet teszem a választási győzelemre

Amíg Orbán Viktor továbbra sem mer kiállni vele vitázni, a Partizán műsorában beszélt.

marki-zay-peter
Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Partizán műsorában.

Gulyás Márton Partizán című műsorában szerepelt vasárnap este Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje.

Az egyórás beszélgetés során szóba került, hogy kormányváltás esetén azonnali béremelést kapnának az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a rendőrök. Márki-Zay konkrét számokat nem árult el, de azt mondta, addig kell a dolgozók béreit emelni, amíg megáll az elvándorlás és a pályaelhagyás ezeken a területeken.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje fontos célként határozta meg Polt Péter fideszes legfőbb ügyész leváltását, mint mondta, „ez nem lehet többé egy következmények nélküli ország”. A leváltás Márki-Zay szerint azonnal megtörténhet, mert „kétharmad nélkül is ki lehet mondani, hogy Polt Péter kinevezése alkotmányellenes volt”.

Leendő kormányának tagjaival kapcsolatban továbbra is csak Hadházy Ákos neve publikus. Márki-Zay Péter a „titkolózást” egy Orbán Viktortól eltanult fogással magyarázza, a jelenlegi miniszterelnök ugyanis mindig csak a választási győzelem után állítja össze kormányát.

Elmondta még, hogy megszüntetné a trafikmutyi néven elhíresült fideszes dohánymonopóliumok rendszerét, eltörölné a vállalkozók számára kötelező kamarai tagságot, bevezetné a bérlakásprogramot, és népszavazást indítana egy új alkotmányról.

A kínaiak és oroszok kegyeiért Magyarországra engedett nagy beruházásokkal kapcsolatban Márki-Zay óvatosan fogalmazott. Nem biztos, hogy felmondaná a Fudan Egyetem, Paks 2 és a Budapest-Belgrád vasútvonal szerződéseit, de kormányváltás esetén feloldanák ezek titkosítását, és megvizsgálnák, hogy nem lesz-e még hátrányosabb az országra nézve, ha ezekből kiszállunk.

A külpolitikával kapcsolatban Márki-Zay Péter egyértelműen nyugatosabb irányt tart üdvözítőnek, mint fogalmazott, „míg Orbán Viktornak van elkötelezettsége Putyin felé, nekünk nincs. Mi az Európai Uniót és a NATO-t tekintjük szövetségeseinknek”. Azt is gyanítja, hogy legutóbb

„Putyinnak voltak olyan kérései Orbán felé, amit még Orbán sem volt hajlandó, vagy nem volt képes teljesíteni”.

Leszögezte: nemcsak Brüsszelnek, de Putyinnak és a kínai kommunista pártnak sem akar az Orbán utáni Magyarország gyarmata lenni. A beszélgetésből kiderült az is, hogy Márki-Zay támogatja Ukrajna felvételét a NATO-ba.

Végül Gulyás Márton azt firtatta, hogyan hívják majd április 3-a után Magyarország miniszterelnökét. Márki-Zay Péter reméli, hogy ő lesz majd az, és a korábban említett 40 százalékos győzelmi esélyét úgy magyarázta, ez sokkal magasabb, mint amekkora esélye az elmúlt 12 évben bárkinek lett volna Orbán Viktor ellen. Ezt a számot londoni elemzők mondták az előválasztás után. Korábban csak húsz százalékot adtak neki, ahhoz képest most már negyvenet tesznek rá, hogy győzök – magyarázta az ellenzéki, mire Gulyás visszakérdezett: „És te mennyit teszel rá?”

„Én az életemet”

– felelte Márki-Zay Péter.

Ez is érdekelhet:
Viharos szélre készülhetünk a jövő héten, az ég is megdörrenhet

Kapcsolódó hírek

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot

Kirúgták Pálffy Istvánt a Hír TV-től, miután pedofilok mentegetésével debütált első adásában

Lázár János gusztustalan dologgal vádolja Márki-Zay Pétert

Orbán Viktor nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel

Feljelentést tesznek Magyar Péter súlyos vasárnap esti interjúja nyomán

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

Curtis: „Megvan az oka, hogy én inkább a Fidesz felé húzok”