Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Török Gábor: az ellenzék impotens kampányt folytat

Az elemző csekély esélyt lát arra, hogy győzhet az ellenzéki összefogás a ’22-es választáson.

Török Gábor: az ellenzék impotens kampányt folytat

Az ellenzéki előválasztással és a választási esélyekkel kapcsolatos meglátásait osztotta meg az ATV nézőivel Török Gábor politikai elemző az Egyenes beszéd című műsorban.

A politológus leszögezte: az előválasztás nem csodafegyver, az ellenzék minden problémája nem oldódott meg tőle, de arra alkalmas volt, hogy egy új helyzet állhasson elő a politikában. A centrális erőtér helyett szerinte most egy kétpárti logikában futunk neki a 2022-es választásnak, de azt a problémát nem sikerült megoldani, hogy ne maradjon nagyon aszimmetrikus a politika.

Török Gábor szerint az előválasztás nem spórolta meg a politikai munkát, csak megtette, amire alkalmas: sikerült kiválasztani azokat a jelölteket, akik egy az egyben a legalkalmasabbak a fideszes jelölttel szembeni indulásra. Az adatokból úgy látja, lenne igény ellenzékváltásra, de ez most nem történt meg. Ez a konstrukció viszont belekényszeríti az ellenzéket abba, hogy

mindenki szövetkezzen mindenkivel, mert csak ebben az esetben lehet minimális esélye az ellenzéknek a kormányváltásra.

Felmerültek olyan pletykák, hogy az ellenzék lehet, hogy nem is Márki-Zay Péterrel megy majd neki a tavaszi választásnak. Török Gábor szerint ez nyilvánvaló öngyilkosság lenne, hiszen nem véletlen, hogy Márki-Zay nyerte az előválasztást, és így összezavarnák a szavazókat.

A szakértő azt látja, hogy nincs ellenzék, csak ellenzékek vannak, különböző politikai érdekekkel rendelkező pártok szövetkeztek, akik félretették az érdekeiket. A kampány ezeket az ellentéteket elnyomja majd, de nyilvánosan szinte láthatatlan az ellenzék politikai tevékenysége.

Török Gábor jelenleg csekély esélyt lát arra, hogy az ellenzéki összefogás a ’22-es választáson győzhet. Az ellenzék legközelebb a Fideszhez a szavazók számában van, de minden másban – a politikai munkában, a politikai szervezettségben, az anyagi háttérben, a politikai kommunikációban – „ordító a különbség”, ami miatt a kormányoldal győzelme számít papírformának.

A szavazók tábora három részre osztható, és Török szerint mindkét oldalnak vannak erős protestszavazói, akik akkor sem mozdulnának, hogy olyan információt kapnának, amely alapvetően változtatná meg, hogy eddig mit gondoltak az általuk szimpatikusnak érzett oldalról. A választást a bizonytalanok fogják majd eldönteni, de nem a Völner-botrányhoz hasonló ügyek fogják majd őket befolyásolni, amit pedig ebből ki tudott hozni az ellenzék, az egyenlő a nullával. Török Gábor a műsorban ki is jelentette, hogy az ellenzéki összefogás impotens kampányt folytat.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten