Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Baleset

Durva baleset történt az M3-ason, ketten meghaltak

Bűnügy

Mészárlás készült Sajókazán, az egész osztályt meg akarta ölni egy diák

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják Völner Pál fideszes államtitkárt

Nagy nap a mai, Polt Péternek megengedték megtalálni az első korrupt kormánytagot.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án.
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közleményt adott ki a Legfőbb Ügyészség, melyben azt írják, Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás miatt indítványozta a fideszes Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Völner az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, 2019 augusztusától pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is.

„A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy dr. Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Dr. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően”

– írja a közlemény, megjegyezve: Völner cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti.

Hozzátették, az ügyben jelenleg tizenkét gyanúsított van, közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy fő pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Emlékezetes, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő már korábban írt arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte, hogy vegyék zár alá a Bírósági Végrehajtói Kar vezetőjének és feleségének ingatlanjait. A politikusnak azonban Polt Péter nem árulta el részleteket, így azt sem, hogy ki az a magasrangú kormánypolitikus, aki „felé tejelni kellett”.

Ez is érdekelhet: Semjén Zsolt: a keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni

Kapcsolódó hírek

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Keményen felkérdezték a parlamentben a tovább magyarázkodó Polt Pétert

Navracsics Tibor úgy tudja, Magyarország jól használja fel az uniós pénzeket

Idén a tavalyinál is drágább lehet az augusztus 20-ai tűzijáték

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Dömötör Csaba, miután szétlopták az EU-forrásokat: nem ilyen Európai Unióról álmodtunk

Jachtot vásárolt a kalocsai KDNP-s polgármester 79 éves édesanyja

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!