Dobrev Klára gratulált, Márki-Zay Péter megnyerte az előválasztást

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Miután 19 megyéből 13, valamint 18 budapesti választókerületből szintén 13 szavazatainak a feldolgozása után is magabiztosan vezet Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztáson, Dobrev Klára elismerte vereségét.

A jóval 50 százalék fölötti feldolgozottságnál Márki-Zay 230 007 szavazatot gyűjtött, míg Dobrev Klára 166 787-et.

„Tiszta szívemből gratulálok Márki-Zay Péternek, aki ma estétől kezdve a hatpárti ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje, és ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson!”

írta Dobrev Klára a Facebook-oldalán. A DK-s sajtótájékoztatóján azt is mondta, holnaptól kezdve azzal kell foglalkozni, hogy a hatpárti ellenzéki összefogás hogyan fogja legyőzni jövő tavasszal az Orbán-kormányt.

Kapcsolódó hírek