Századvég: nagyot zuhant Márki-Zay Péter népszerűsége

Századvég: nagyot zuhant Márki-Zay Péter népszerűsége
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Jelöltté válása óta sokat veszített népszerűségéből Márki-Zay Péter – állapította meg a Fidesz házi közvélemény-kutató cégének legújabb felmérése, mely azt vizsgálta, miként változott az ellenzék kormányfőjelöltjének népszerűsége az elmúlt két hónapban.

A „kutatás” szerint 2021 októberében, az ellenzéki előválasztás második fordulója idején, Márki-Zay Péterről a választók 42 százaléka kedvező, 47 százaléka pedig kedvezőtlen véleményen volt. A ötpontos különbség a jelölt győzelmét követően akár kedvező irányba is elmozdulhatott volna, az elmúlt két hónapban azonban ezzel élesen ellentétes trend figyelhető meg:

Márki-Zay Péter népszerűsége folyamatosan esik

– írták. A decemberben készült, legújabb felmérés szerint ugyanis a hódmezővásárhelyi polgármesterről immár a megkérdezettek 36 százaléka nyilatkozott kedvezően, 56 százaléka kedvezőtlenül.

Azt is megállapították: Márki-Zay Péter kizárólag a fővárosban népszerű, ott is mindössze 49/47 százalék arányban. A megyeszékhelyeken élők 38 százaléka kedveli és 53 százaléka utasítja el. Nagyon hasonló értékeket figyelhető meg a falvak (29/61 százalék arányos kedveltség) és a kisebb városok (34/56 százalék arányos kedveltség) esetében is – közölték.

A nyugdíjasok körében a jelölt kifejezetten elutasított: mindössze 24 százalék nyilatkozik róla kedvezően, viszont 66 százalék elutasítóan. A bizonytalan szavazók esetében Márki-Zay Péter kedveltsége jelenleg 24 százalék, elutasítottsága pedig 45 százalékon áll

– olvasható a kormányközeli elemzőcég közleményben.

Ezek is érdekelhetnek