Közleményt adott ki az ellenzék: Orbánék megijedtek

Arról írnak, hogy a hatalom köreiből indult támadás az előválasztás informatikai rendszere ellen.

Közleményt adott ki az ellenzék: Orbánék megijedtek
Fotó: Facebook/Harangozó Tamás

Nyögvenyelősen indult ma reggel az ellenzéki előválasztás, majd nem is bírta a terhelést a rendszer, így fel kellett függeszteni hétfőig az egész procedúrát. Az ellenzék eleinte azt kommunikálta, hogy az óriási érdeklődés miatt volt fennakadás, de a pártvezetők közös közleménye alapján most már inkább Orbánt sejtik a dolog mögött.

Azt írják, „jöhet bármilyen támadás bárhonnan, bárkitől, nincs az az erő, amely képes megállítani azt a történelmi folyamatot, amelynek végén Magyarország polgárai kiválaszthatják: ki legyen az demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kik álljanak szemben a hatalom embereivel a 2022-es országgyűlési választáson”.

Az ellenzéki vezetők arra jutottak, hogy

„a hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az előválasztáson”.

Ám hiába indítottak támadást az informatikai rendszer ellen, azt üzenik nekik, hogy a tervük nem fog megvalósulni.

„A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!”

– olvasható a közleményben, amelyet a hat együttműködő ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és a Párbeszéd) írt alá.

Előválasztás: A demokratikus ellenzék újult erővel folytatja a munkát!Jöhet bármilyen támadás bárhonnan, bárkitől,…

Posted by Momentum Mozgalom on Saturday, September 18, 2021

Kapcsolódó hírek