Belföld

Elege lette a szülőknek a háborús plakátokból Orosházán

Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Belföld

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Márki-Zay: a Fidesz már csomagol, készül a bukásra

Úgy értesült, Orbánék máris 50 millió forintot tettek félre a lejáratására.

Márki-Zay Péter győzelmi beszéde Budapesten, 2021. október 17-én este.
Márki-Zay Péter győzelmi beszéde Budapesten, 2021. október 17-én este.

Az előválasztáson ellenzéket is váltottunk, leváltottuk azokat, akik üzleteltek a hatalommal – jelentette ki Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztás eredményét értékelő vasárnap esti budapesti sajtóértekezletén.

A politikus új, tisztább Magyarország felépítésére tett ígéretet.

Ebben a helyzetben az ellenzéki egységet senki nem törheti meg, hiszen az előválasztást követően egy sorskérdés marad Magyarország számára: Fidesz vagy nem Fidesz – közölte a politikus.

Márki-Zay Péter győzelmi beszéde

Köszönöm Magyarország, köszönöm magyarok!#csakfelfelé #előválasztás2021 #MZP

Posted by Márki-Zay Péter on Sunday, October 17, 2021

Szerinte a Fidesz intézkedései, a pártkatonák bebetonozása az intézmények élére azt jelzi, hogy a Fidesz már csomagol, készül a bukásra.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt köszönetet mondott minden aktivistának, minden szavazónak és a pártoknak az előválasztás lebonyolításáért.

Beszámolt arról, hogy Dobrev Klára, a DK jelöltje felhívta telefonon, gratulált a győzelméhez és további együttműködéséről biztosította. Ezzel kapcsolatban köszönetet mondott a DK szavazóinak is, akikkel együtt kívánnak küzdeni az Orbán-rendszer leváltásáért.

Hangsúlyozta, hogy az előválasztás során nem csupán egységet teremtettek, hanem ellenzéket is váltottak. Leváltották azokat akik üzleteltek a hatalommal. Mert csak olyan hadsereggel mehetünk háborúba, amelynek soraiban nincsenek árulók és akik valóban akarják a 2010 előtti és a 2010 utáni korrupció elszámoltatását egyaránt – hangsúlyozta. Ennek az elszámoltatásnak a vezetője Hadházy Ákos lesz – tette hozzá.

Közlése szerint a választáson nem csak Orbán Viktort akarják leváltani, hanem egy új kultúrát kívánnak teremteni Magyarországon. Ebben az új kultúrában elfogadhatatlan lesz, hogy politikusok zsarolják egymást és gyűlöletkampányokat folytassanak egymás lejáratására.

Az új kultúrában magukhoz kell ölelni minden cigányt, zsidót, meleget, népiest és urbánust és még a fideszeseket is – fogalmazott.

A továbbiakban arra kért mindenkit, hogy az elmúlt hetek lendületének ne legyen vége. Tudja – folytatta -, hogy lejárató kampányok indulnak ellene, olyan információt kapott, hogy máris 50 millió forintot tettek félre a lejáratására, illetve kapni fog a gyűlöletből a 106 ellenzéki jelölt is, hiszen Orbán Viktor szabadsága forog kockán.

Ebben a helyzetben az a dolguk, hogy eljuttassák az igazságot minden magyar település minden postaládájába. „Győzzétek meg az embereket, hogy nem a migránsok, nem a melegek, nem Gyurcsány, hanem a szabadság fog eljönni Magyarországon” – mondta.

Kijelentette: tudják, hogy a választás nem lesz szabad, mert az egyik csapatnak majd összekötözött lábbal kell fociznia, de még ilyen pályán is győzni fognak. Ennek eléréséhez meg kell akadályozni a választási csalást, amire garancia lehet 22 ezer ellenzéki aktivista részvétele a választási bizottságokban, illetve nyomravezetői díjat is fel fognak ajánlani a csalások megakadályozása érdekében – sorolta

Arra is ígéretet tett, hogy nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat, illetve olyan alkotmányt dolgoznak ki, amelyben fékek és ellensúlyok akadályozzák meg, hogy kisiklassák a demokráciát, mint Orbán Viktor.

Szerinte kétharmaddal fogják legyőzni a Fideszt.

„Ma belépni a Fideszbe olyan, mint ’89-ben a Munkásőrségbe” – mondta Márki-Zay Péter.

Ez is érdekelhet: Dobrev Klára gratulált, Márki-Zay Péter megnyerte az előválasztást

Kapcsolódó hírek

Halálra gázoltak egy szállodaigazgatót Szabolcsban

Nagy baleset az M5-ösön, egy motoros életéért küzdenek, mentőhelikopter is leszállt

Márki-Zay durva dolgokat állít Gyurcsányról

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot

Egy hónappal az Index után Márki-Zay Péter is bejelentette a saját pártja nevét

Orbán Viktor nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

Lázár János megfenyegette a hódmezővásárhelyieket, Márki-Zay szerint le kell mondania

Kirúgták Pálffy Istvánt a Hír TV-től, miután pedofilok mentegetésével debütált első adásában

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!