Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Nem bírta a rendszer, hétfőig felfüggesztették az ellenzéki előválasztást

„Váratlanul nagy” az érdeklődés, plusz állítólag támadás is érte a rendszert.

Szavazók az ellenzéki előválasztás egyik standjánál.
Szavazók az ellenzéki előválasztás egyik standjánál. Fotó: Facebook/Magyar Szocialista Párt

Bár a pénteki teszt alatt is összeomlott az informatikai rendszer, szombat reggel 8-kor mégis elindulhatott az ellenzéki előválasztás, igaz, nem is bírta sokáig.

Az Úgytudjuk azt írja, a baj élesben is megtörtént, délelőtt ismét lehalt a rendszer, és két órára fel is kellett függeszteni a szavazást. Az Országos Előválasztási Bizottság első tájékoztatása szerint akkora siker az előválasztás, hogy bővíteni kell az erőforrásokat.

„A szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére. Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére”

– olvasható a közleményben.

https://www.facebook.com/elovalasztashivatalos2021/posts/2924652821118586

A szervezők azt ígérték, hogy szombat délben újraindulhat a voksolás, ám később már arról tájékoztattak, hogy a nagy terhelés mellett támadás is érte a rendszert, ezért hétfőig felfüggesztik az előválasztást.

Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke korábban még arról beszélt, hogy nem hackertámadás okozta a leállást, hanem az óriási érdeklődés. Magyar dicséretesnek tartja, hogy ilyen sokan részt vesznek az előválasztáson, de arra kéri a szavazókat, hogy „osszák be az erejüket” az online és a sátras szavazáshoz is, hiszen két hétvége és a közöttük lévő teljes hét is rendelkezésükre áll – idézte szavait a hvg.hu.