A Századvég kikutatta, hogy továbbra is Orbánt akarja a nép

A kormánypárti „kutatócégnél” még nem aggódnak.

Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Miután Márki-Zay Péter fölényesen megnyerte az ellenzéki előválasztás második fordulóját, s ezzel ő lett az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, az elfogulatlansággal nehezen vádolható Századvég kikutatta, hogy továbbra is Orbán Viktort akarja a nép miniszterelnöknek.

Az Origón megjelent írás szerint ugyanis a válaszadók 51 százaléka szeretné kormányfőnek Orbánt a következő négy évben, Márki-Zay Péternek viszont „csak” 41 százalék adna esélyt, míg a megkérdezettek 8 százaléka nem tört lándzsát egyik politikus mellett sem.

A közvélemény-kutatás szerint Márki-Zayt a budapestiek 54 százaléka szeretné miniszterelnöknek, a megyeszékhelyen élők körében 42 százalékos, a városok és a falvak lakosságát nézve pedig 37 százalékos hátszele van.

Orbánra a megkérdezett fővárosiak 38 százaléka, a megyeszékhelyen élők 52 százaléka, a városok és falvak megkérdezettjeinek 54, illetve 56 százaléka szavazna.

Kapcsolódó hírek