Ahogy a Századvég elemzője magasztalja a nemzeti konzultációt, úgy nem magasztal senki

Ahogy a Századvég elemzője magasztalja a nemzeti konzultációt, úgy nem magasztal senki
Fotó: Facebook/Kassai Dániel

A nemzeti konzultáció intézménye nyomán a kormányzati döntések az emberek akaratával összhangban történnek, illetve az eredményük nemzetközi, uniós színtéren legitimációt nyújt a kormány számára – magyarázta el Palóc André, a Századvég vezető elemzője az M1 nézőinek csütörtökön.

Mint ismert, Orbán Viktor nemrég bejelentette, hogy ismét nemzeti konzultációt indít a kormány, mely a gazdaság újraindítására vonatkozó „kérdések” mellett a migrációra is ismét kitér.

Palóc most teljes mellszélességgel kiállt a közpénznyelő propagandahúzás mellett. Mint mondta,

a baloldal azért kritizálja a nemzeti konzultáció intézményét, mert a jobboldallal ellentétben a baloldali kormányok nem társadalmi konszenzus mentén hozzák meg a döntéseket!

Vagyis előbb hozzák meg a döntést, és utána megpróbálják azt ráerőltetni a társadalomra. Úgy vélekedett: miközben az elmúlt időszakban sok kormány belebukott a járvány kezelésébe, a magyar kormány éppen a nemzeti konzultációnak köszönhetően sikeresen, a társadalmi konszenzus mentén tudta kezelni a pandémiát (bár ezekről a sikerekről a 30 ezer elhunyt már sajnos nem tud nyilatkozni – a szerk.).

A Századvég munkatársa rámutatott: a konzultáció fontos következménye az is, hogy az uniós térben is felhatalmazást ad a kormány számára, hiszen Brüsszelben is bemutatható, hogy a kormány az emberek akaratának megfelelően cselekszik.

A sikerét az is mutatja, hogy mára számos más ország, például az Egyesült Királyság, Franciaország és Írország is alkalmazza ezt az intézményt – zárult a dicshimnusz.

Kapcsolódó hírek