Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

7,5 milliárdot költött a kormány nemzeti konzultációkra

Ez persze csak a nyomdai, postázási költség, nincs benne a konzultációkat felvezető reklámhadjárat.

A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén 2017. december 2-án.
A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén 2017. december 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Több mint bruttó 7,5 milliárdot költött a kormány 2016-2020 között nemzeti konzultációkra

– derült ki egy, a Miniszterelnöki Kabinetiroda által kedden közzétett összesítésből (pdf), melyről az Azonnali számolt be.

Az említett időszakban négy nemzeti konzultációt zavartak le a kormány kommunikátorai, a költségek pedig az alábbiak szerint alakultak (a nyomdai költségekkel együtt):

  • 2017: „Állítsuk meg Brüsszelt” konzultáció, több mint bruttó 1,3 milliárd forint (Brüsszel persze már akkor is kitartóan állt, mivel egy város);
  • 2017: „Soros-terv” konzultáció, több mint bruttó 2 milliárd forint;
  • 2018: Családpolitikai konzultáció, több mint bruttó 2,2 milliárd forint;
  • 2020: „A koronavírussal és a gazdaság újraindításával kapcsolatos” (és nosztalgikusan tovább sorosozó) nemzeti konzultáció: közel bruttó 1,9 milliárd forint.

Az LMP-s Ungár Péter lapjával szemben Hadházy Ákos független parlamenti képviselő azt is megjegyzi, ez a 7,5 milliárd forint csak a nyomdai, postázási költség, szó sincs a feldolgozásról, vagy például a „helyes válaszoknak megágyazó” rengeteg hirdetésről.

„Utóbbiak teszik ki az igazán nagy tételt, bárki láthatja, hogy minden plakáthelyet elfoglaltak, minden, tőlük függő lapban ott virítanak a hirdetések. Így ütnek három legyet egy csapásra: mindenkihez eljuttatják a manipulatív, kérdéseknek álcázott állításaikat, kitömik pénzzel a baráti médiát és természetesen adatbázist is építenek a támogatókból, hiszen várják az e-mail címeket és az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatokat is”

– írta a politikus.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten