Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

7,5 milliárdot költött a kormány nemzeti konzultációkra

Ez persze csak a nyomdai, postázási költség, nincs benne a konzultációkat felvezető reklámhadjárat.

Harta ViktorHarta Viktor
A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén 2017. december 2-án.
A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén 2017. december 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Több mint bruttó 7,5 milliárdot költött a kormány 2016-2020 között nemzeti konzultációkra

– derült ki egy, a Miniszterelnöki Kabinetiroda által kedden közzétett összesítésből (pdf), melyről az Azonnali számolt be.

Az említett időszakban négy nemzeti konzultációt zavartak le a kormány kommunikátorai, a költségek pedig az alábbiak szerint alakultak (a nyomdai költségekkel együtt):

  • 2017: „Állítsuk meg Brüsszelt” konzultáció, több mint bruttó 1,3 milliárd forint (Brüsszel persze már akkor is kitartóan állt, mivel egy város);
  • 2017: „Soros-terv” konzultáció, több mint bruttó 2 milliárd forint;
  • 2018: Családpolitikai konzultáció, több mint bruttó 2,2 milliárd forint;
  • 2020: „A koronavírussal és a gazdaság újraindításával kapcsolatos” (és nosztalgikusan tovább sorosozó) nemzeti konzultáció: közel bruttó 1,9 milliárd forint.

Az LMP-s Ungár Péter lapjával szemben Hadházy Ákos független parlamenti képviselő azt is megjegyzi, ez a 7,5 milliárd forint csak a nyomdai, postázási költség, szó sincs a feldolgozásról, vagy például a „helyes válaszoknak megágyazó” rengeteg hirdetésről.

„Utóbbiak teszik ki az igazán nagy tételt, bárki láthatja, hogy minden plakáthelyet elfoglaltak, minden, tőlük függő lapban ott virítanak a hirdetések. Így ütnek három legyet egy csapásra: mindenkihez eljuttatják a manipulatív, kérdéseknek álcázott állításaikat, kitömik pénzzel a baráti médiát és természetesen adatbázist is építenek a támogatókból, hiszen várják az e-mail címeket és az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozatokat is”

– írta a politikus.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Megvan a nemzeti konzultáció eredménye, meg fogsz lepődni!

Leszámol Józsefváros az agymosó hirdetőoszlopokkal

Nyomkövetővel buktatták le a kormányt: még be sem érkezett a válaszlevél, már megvolt a nemzeti konzultáció végeredménye

Meghalt Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”