Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Nemzeti konzultáció indul a koronavírusról, a válságkezelésről, és persze Soros Györgyről

Ismét megkérdezi a kormány, hogy egyetért-e, és ha nem, akkor miért igen.

A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén 2017. december 2-án.
A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén 2017. december 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről – jelentette be Orbán Viktor pénteken a szokásos rádióinterjújában.

A minszterelnök megnyugtatott, a kérdőív nagy része elkészült, és

várhatóan már péntek délután meg is indítják a konzultációt.

Jelezte, arról a „Soros György-féle tervről” is meg fogják kérdezni az embereket, amely „adósrabszolgaságot eredményező”, lejárat nélküli „örökkötvények” kibocsátásáról szól. A kérdőívet postán küldik el, a kormányfő arra kért mindenkit, töltse ki és juttassa neki vissza.

Orbán a rendkívüli jogrend bevezetését az elmúlt tíz év egyik legjobb döntésének nevezte. Beszélt arról is, hogy ez az állapot hamarosan megszűnik (bár a TASZ elemzése szerint azért nem ilyen egyszerű a helyzet).

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a járvány nem múlt el, és „a professzorok szerint” nagy valószínűséggel ősszel várható egy második hullám, az pedig „nem érhet bennünket úgy, mint az első”, fel kell rá készülni. Ezért fenntartják a járványügyi készültséget, amely azt jelenti, hogy folytatódik az operatív törzs működése, fennmarad a kórházak járványügyi irányítási rendszere, a tisztifőorvos pedig megerősített jogköröket kap.

Arra is fel kell készülni, hogy egy-egy lokalizált térben – például idősotthonban vagy kórházban – most, a járvány enyhülésének időszakában is „felszaporodhatnak” a fertőzések – magyarázta. Ezért az operatív törzset egy úgynevezett bevetési egység létrehozására utasította: ha bárhol az országban megnő az esetszám, ez az egység megjelenik ott, és lokalizálja a fertőzést.

A magyar gazdaság helyzetéről a kormányfő azt mondta: ha sikerül végrehajtani a gazdaság újraindítása érdekében tervezett intézkedéseket, akkor

„nemcsak hogy jól jövünk ki a 20-as évből, hanem egy fantasztikus 21-es évünk lehet, és a költségvetés, amit benyújtottunk, ezt meg is alapozza”.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró