Nagy az öröm: már közel 400 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt

Pár napja még csak 232 ezernél tartott a leltár.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 1-jén.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 1-jén. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A nemzeti konzultáció iránt rendkívül nagy az érdeklődés, már eddig is 396 ezren töltötték ki a kérdőívet

– mesélte hétfőn a Parlamentben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör úgy tudja, Magyarország az egyik legeredményesebben védekező ország, és a kormány azt szeretné, ha ez így is maradna. A kabinet ezért beutazási korlátozásokról döntött, és három, vörös, sárga és zöld kategóriába sorolja az országokat – tette hozzá.

Az államtitkár arról is magyarázott, hogy a gyermeteg, előre megválaszolt álkérdésekkel operáló propaganda nemzeti konzultáció világos képet ad arról, hogy melyek a magyarok által leginkább támogatott intézkedések. Nem ment el amellett sem, hogy felrója az ellenzéknek, hogy galád módon folyamatosan támadják a közpénzégetés ezen formáját.

A sorrendben már a nyolcadik „konzultáció” íveiből 7,8 millió példányt szórnak ki az országban, a terítés július 15-ig tart, a válaszborítékokat augusztus 15-ig várja a kormány.

Kapcsolódó hírek