Sorra gratulálnak Márki-Zaynak, vastapsot kapott az előválasztás vélhető győztese

„Gratulálok, Péter! Ellenzékváltás folyamatban.”

Karácsony Gergely gratulál Márki-Zay Péternek.
Karácsony Gergely gratulál Márki-Zay Péternek. Részlet a Telex videójából.

Az előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyében a szavazatok több mint felét már feldolgozták, ez alapján lassan kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója jövő tavasszal.

Este 7 óra körül így állt a voksok összesítése:

Dobrev Klára: 153 732 szavazat
Márki-Zay Péter: 218 020 szavazat

Márki-Zay Péter a vidéken kezdetben erősebbnek tűnő Dobrev elől már öt megyét (Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron, Vas) elvitt, riválisa viszont Budapesten még egyetlen körzetben sem tudott győzni.

Érkeznek a gratulációk is, Puzsér Róbert például már ellenzékváltásban reménykedik:

„Gratulálok, Péter! Ellenzékváltás folyamatban”.

írta Facebook-oldalán a publicista.

Gratulálok, Péter! Ellenzékváltás folyamatban.

Posted by Puzsér Róbert on Sunday, October 17, 2021

Hadházy Ákos jóval hosszabban értekezett az előválasztásról, de ő is úgy érezte, nem kockáztat már semmit, ha 50 százalékos feldolgozottságnál győztest hirdet:

„Márki-Zay Pétert az ellenzéki szavazók azzal a nehéz feladattal bízták meg – hiszen feladatot kapott, nem koronát –, hogy egy sokszínű politikai tábort kovácsoljon egységbe és vezessen győzelemre. Ezért természetesen a döntésekbe szükségszerűen be kell vonnia másokat. Ezt az előválasztást meg tudta nyerni a megkérdőjelezhetetlen tisztességével, szorgalmával, lehengerlő stílusával. Azzal, hogy nem csak a szavai, hanem az eddigi munkássága és egész lénye miatt is hitelesen tudja megígérni a változást. De 2022 nehezebb lesz, mert a legkisebb hibánkat is ezerszeresére fogja nagyítani a propaganda”

– írta Hadházy a közösségi oldalán.

A Telex beszámolója szerint közben szállingóznak az emberek Márki-Zay eredményvárójára, a budapesti Anker közben nagy vastaps fogadta első, már győzelmi hangulatban adott tájékoztatója előtt:

Kapcsolódó hírek