Közös videóban buzdítanak előválasztási részvételre az ellenzéki pártok vezetői

Karácsony Gergely főpolgármester, az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló politikus, a Párbeszéd társelnöke beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én.
Karácsony Gergely főpolgármester, az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló politikus, a Párbeszéd társelnöke beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Augusztus 23-án kezdik az aláírásgyűjtést az előválasztáson indulni szándékozó ellenzéki miniszterelnök- és képviselő-aspiránsok. Az egyéni jelöltséghez 400, a miniszterelnök-jelöltséghez 20 ezer ajánlást kell összeszedniük.

Összeállt hát az ellenzéki oldal egy közös videóra, és a pártvezetők Jakab Pétertől Gyurcsány Ferencig mindannyian azt üzenik: vegyenek részt minél többen az előválasztáson, mert a szavazókon múlik, hogy kik lesznek azok az emberek, akikkel megkísérelhető az Orbán-rendszer lebontása.

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és szeptember 26. között tartják, a miniszterelnök-jelöltek esetében lesz egy második forduló is, ha az első körben egyik jelölt sem szerzi meg a szavazatok 50 százalékát.

Kapcsolódó hírek