Bulvár

Hadházy Ákos is beleszállt az ATV-be: „a demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna”

Belföld

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Baleset

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Közös videóban buzdítanak előválasztási részvételre az ellenzéki pártok vezetői

Karácsony Gergely főpolgármester, az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló politikus, a Párbeszéd társelnöke beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én.
Karácsony Gergely főpolgármester, az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló politikus, a Párbeszéd társelnöke beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Augusztus 23-án kezdik az aláírásgyűjtést az előválasztáson indulni szándékozó ellenzéki miniszterelnök- és képviselő-aspiránsok. Az egyéni jelöltséghez 400, a miniszterelnök-jelöltséghez 20 ezer ajánlást kell összeszedniük.

Összeállt hát az ellenzéki oldal egy közös videóra, és a pártvezetők Jakab Pétertől Gyurcsány Ferencig mindannyian azt üzenik: vegyenek részt minél többen az előválasztáson, mert a szavazókon múlik, hogy kik lesznek azok az emberek, akikkel megkísérelhető az Orbán-rendszer lebontása.

Indul az előválasztás

HOLNAP ELRAJTOL AZ ELLENZÉKI ELŐVÁLASZTÁS!Döntsd el te, ki váltsa le az Orbán-rezsim emberét! Gyere el, és szavazz a demokrácia ünnepén, az ellenzéki előválasztáson szeptember 18. és 26. között! – Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté, Fekete-Győr András, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan, Szabó Tímea és Karácsony Gergely közös videóüzeneteA holnap kezdődő ajánlásgyűjtésen támogasd Te is a számodra szimpatikus jelölteket, hogy minél többen lehessenek ott a szavazólapokon! Bővebb információkért keresd fel a www.elovalasztas2021.hu oldalt!

Posted by Momentum Mozgalom on Thursday, August 19, 2021

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és szeptember 26. között tartják, a miniszterelnök-jelöltek esetében lesz egy második forduló is, ha az első körben egyik jelölt sem szerzi meg a szavazatok 50 százalékát.

Ez is érdekelhet: Gázspray-vel fújtak le magyar határőröket Mórahalomnál

Kapcsolódó hírek

Lezuhant egy vitorlázógép Dunakeszin egy 17 éves lánnyal a fedélzetén

Megvan Magyarország Szépe, Katzenbach Andrea az ország szépségkirálynője

Kiderült, ki veheti át Márki-Zay Péter országgyűlési mandátumát

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására

ÁSZ: Akkora támadás érte a szuverenitást és a demokráciát a legutóbbi választáson, hogy amiatt még a kampányfinanszírozási jelentés sem készíthető el időben

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

MCC: imádták a fiatalok a Fidesz-KDNP-t az áprilisi választáson

Egykori szövetségese nyílt levélben szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy számoljon el a kampánypénzekkel

Kódolva volt a bukás az ellenzék kampányában – hosszú cikk készült a történelmi bénázás hátteréről

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!