Baleset

17 éves és 19 éves diák halt meg Ajkánál egy balesetben, amikor iskolából hazafelé frontálisan ütköztek

Külföld

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

Bűnügy

Bicskei farokverőt fogtak az egyik nyíregyházi lánykollégiumnál

Elképesztő: olimpiai ezüstérmes a vitorlázó Berecz Zsombor

RövidenRöviden
Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama után a tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötőben 2021. augusztus 3-án. Berecz Zsombor ezüstérmet nyert.
Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama után a tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötőben 2021. augusztus 3-án. Berecz Zsombor ezüstérmet nyert. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezüstérmet szerzett kedden a Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a tokiói olimpián.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó tíz futam után a második helyen jutott be a dupla szorzós éremversenybe, ahol a legjobb tíz szerepelt.

Berecz fantasztikus teljesítménnyel, végig az első vagy második helyen hajózva megnyerte az utolsó futamot, de a brit Giles Scottnak a negyedik hely is elég volt a címvédéshez. A dobogó harmadik fokára a spanyol Joan Cardona állhat fel.

Ez volt a hetedik magyar futamgyőzelem az olimpiák történetében, a második, amelyet Berecz szerzett. Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja, az elsőt a Detre testvérek szerezték, akik az 1980-as, moszkvai játékokon a harmadik helyen végeztek Repülőhollandiban.

A keddi nap szép sikereket hozott a magyaroknak: korábban Kopasz Bálint kajak egyesben szerzett olimpiai aranyat 1000 méteren, Varga Ádám pedig ugyanebben a futamban ezüstöt, a Kozák Danuta-Bodonyi Dóra kajakpáros pedig bronzérmes lett 500 méteren.

Ez is érdekelhet

Orbán Viktorral fotózkodtak a Tokióban érmet szerző olimpikonjaink

Két magyar aranyérem is született ma a tokiói paralimpián

Ököllel ütötte a lovat a német öttusaedző, kizárták az olimpiáról

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett

Újabb öt évig Németh Szilárd lesz a birkózószövetség elnöke