Elképesztő: olimpiai ezüstérmes a vitorlázó Berecz Zsombor

Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama után a tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötőben 2021. augusztus 3-án. Berecz Zsombor ezüstérmet nyert.
Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama után a tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötőben 2021. augusztus 3-án. Berecz Zsombor ezüstérmet nyert. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezüstérmet szerzett kedden a Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a tokiói olimpián.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó tíz futam után a második helyen jutott be a dupla szorzós éremversenybe, ahol a legjobb tíz szerepelt.

Berecz fantasztikus teljesítménnyel, végig az első vagy második helyen hajózva megnyerte az utolsó futamot, de a brit Giles Scottnak a negyedik hely is elég volt a címvédéshez. A dobogó harmadik fokára a spanyol Joan Cardona állhat fel.

Ez volt a hetedik magyar futamgyőzelem az olimpiák történetében, a második, amelyet Berecz szerzett. Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja, az elsőt a Detre testvérek szerezték, akik az 1980-as, moszkvai játékokon a harmadik helyen végeztek Repülőhollandiban.

A keddi nap szép sikereket hozott a magyaroknak: korábban Kopasz Bálint kajak egyesben szerzett olimpiai aranyat 1000 méteren, Varga Ádám pedig ugyanebben a futamban ezüstöt, a Kozák Danuta-Bodonyi Dóra kajakpáros pedig bronzérmes lett 500 méteren.

Kapcsolódó hírek