Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Ököllel ütötte a lovat a német öttusaedző, kizárták az olimpiáról

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Ököllel ütötte a lovat a német öttusaedző, kizárták az olimpiáról
Részlet az Eurosport videójából

Ököllel megütötte a versenyzőjének nem engedelmeskedő lovat Kim Raisner, a német öttusázók edzője, ezért kizárták a tokiói olimpia további eseményeiről. A dolog előzménye, hogy Az addig toronymagasan vezető Annika Schleu a makacs ló miatt pénteken nulla pontot ért el.

A nemzetközi szövetség a tévéfelvétel alapján hozta meg szigorú döntését, amelyen az látható, hogy Schleu a belovaglást követően neki sem tudott kezdeni a pályának, sírva küszködött azért, hogy egyáltalán rábírja Saint Boyt az elindulásra. Kívülről biztatta őt Raisner, és amikor odafarolt a korláthoz a ló, meg is ütötte, és arra biztatta versenyzőjét, hogy pálcázzon erőteljesen.

A ló egyszer ugyan megindult, de pár ugrás után ismét ellenszegült, és a versenyzőt kicsengették. Hasonlóan járt ugyanezzel a lóval korábban a mezőny hátsó felében álló, 2017-ben világbajnok orosz Gulnaz Gubajdullina, aki ugyancsak pont nélkül maradt. Schleu végül 31., Gubajdullina pedig 32. lett a 36 fős mezőnyben.

Az „ütés” 0:34-től látható:

Alfons Hörmann német csapatvezető az eset kapcsán sürgős szabályváltoztatást szorgalmazott. „Úgy kell módosítani, hogy lovas és lova is védve legyen. A lényeg, hogy a ló ne sérüljön, a verseny pedig fair maradjon” – mondta.

Ez is érdekelhet

Orbán Viktorral fotózkodtak a Tokióban érmet szerző olimpikonjaink

Két magyar aranyérem is született ma a tokiói paralimpián

Bronzérmes a női vízilabda-válogatott

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett