Bronzérmes a Kozák Danuta-Bodonyi Dóra kajakduó 500 méteren

A bronzérmes Bodonyi Dóra (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.
A bronzérmes Bodonyi Dóra (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba.

A keddi döntőt a K-1 200 méter után aratott diadalát követően második aranyát szerző új-zélandi Lisa Carrinton és társa, Caitlin Regal nyerte a lengyelek előtt.

Az ötszörös ötkarikás bajnok, 34 éves Kozák ebben a számban címvédőként indult a japán fővárosban, az öt arany és egy ezüst után a mostani az első olimpiai bronzérme.

A nap szépen indult a magyaroknak: korábban Kopasz Bálint kajak egyesben szerzett olimpiai aranyat 1000 méteren, Varga Ádám pedig ugyanebben a futamban ezüstöt.

Kapcsolódó hírek