Bűnügy

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Oktatás

Kamuzott a miniszter, mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Bulvár

Állami kitüntetést kapott Mága Zoltán, így hálálkodott érte

Kopasz Bálint olimpiai bajnok, Varga Ádám ezüstérmes kajak egyesben

RövidenRöviden
Az aranyérmes Kopasz Bálint (b) és az ezüstérmes Varga Ádám (j) a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjének végén a tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.
Az aranyérmes Kopasz Bálint (b) és az ezüstérmes Varga Ádám (j) a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjének végén a tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Parádés verseny után Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián.

A keddi döntőben a világ- és Európa-bajnoki címvédő Kopasz a táv nagy részében vezetett és fölényes győzelmet aratott, az ötkarikás újonc Varga pedig óriási hajrával, szoros befutó után kaparintotta meg a második helyet.

Ebben a számban a magyarok legutóbb az 1968-as mexikóvárosi játékokon örülhettek győzelemnek Hesz Mihály révén, de érmet is 1976-ban szereztek legutóbb, akkor Csapó Géza második lett.

Olimpián legutóbb 1996-ban, Atlantában fordult elő, hogy egy versenyszámban két magyar is dobogóra állt, akkor 200 méteres mellúszásban Rózsa Norbert, Güttler Károly volt a sorrend az első két helyen.

Ez is érdekelhet

Orbán Viktorral fotózkodtak a Tokióban érmet szerző olimpikonjaink

Két magyar aranyérem is született ma a tokiói paralimpián

Ököllel ütötte a lovat a német öttusaedző, kizárták az olimpiáról

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett

Újabb öt évig Németh Szilárd lesz a birkózószövetség elnöke