Kásler: őszintén, én sajnálom az ellenzéket

Az idős férfi szerint „nem releváns” az ellenzék véleménye, mert nem érdemi dolgokkal foglalkoznak.

Kásler: őszintén, én sajnálom az ellenzéket
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

Nagy egészségügyi átalakításról, többek között az aktív kórházi ágyak csökkentéséről és a kisebb kórházaknál egyes funkciók megszüntetéséről szivárogtak ki információk a héten.

Az RTL Klub birtokába került dokumentum sajtóvisszhangját követően a kormány kézzel-lábbal igyekszik arról magyarázni, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság tervezetéhez nincs közük, nem, dehogy fog abból bármi is megvalósulni.

Most Kásler Miklós is üzent a maga módján, Facebook-videóban. Az erdélyi kiruccanásáról hazatért emberminiszter azt állította, semmiféle városi kórház, járóbeteg-szakrendelő bezárását még csak gondolatban sem mérlegelte a minisztérium. Az az anyag, amiről szó van, csak egy háttéranyag, amit vitára szántak, sőt, ő maga is csak a sajtóban értesült erről!

Kásler szerint úgy indult el az ügyben a „zümmögő kórus”, „kánon szerűen”, hogy nem tájékozódtak, „nem releváns a véleményük”.

„Az érdemi dolgok nem foglalkoztatják az ellenzéket. Őszintén, én sajnálom őket”

– cinikuskodott a videója végén Kásler, aki az egészségügyért is felelős miniszterként végigasszisztálta a világ egyik legrosszabb halálozási mutatójával járó magyar „járványvédekezést”, és amikor mindenki az „érdemi dolgokkal” volt elfoglalva, ő Mátyás király csontjaival legózott a pandémia közepén.

Kapcsolódó hírek