Kásler Hunyadi Mátyás újratemetéséről beszélt, a járványhelyzetről egy szót sem szólt

Elvégre pandémia van, ő meg az egészségügyért is felelős miniszter.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Történelmi jelentőségűnek nevezte keddi horvátországi bóklászását Kásler Miklós az Életközelben című propagandainterjú-sorozatának legújabb epizódjában.

Az ember – aki egyébként minden látszat ellenére egészségügyért is felelős miniszter Magyarországon –, és a legnagyobb modernkori világjárvány közepén régészeti leletekkel bohóckodik Horvátországban, most azt mesélte: csontmintát vettek Corvin János és Corvin Kristóf csontvázaiból, hogy meghatározhassák a Hunyadi-család csak férfiakra jellemző génszakaszát, és e minta segítségével Mátyás király csontjait is meg tudják határozni, majd méltóképpen el tudják temetni legendás egykori uralkodónkat!

A videóban a miniszter beszélt még úgy mellékesen az Egészséges Budapest Program legújabb fejlesztéséiről, a fővárosi és vidéki kulturális intézmények helyzetéről, következtetésképpen pedig azt vonta le, hogy „a kultúra az utolsó 10 évben elképesztő fejlődésen ment át”.

Kapcsolódó hírek