Elindult az előválasztás hivatalos honlapja

Elindult az előválasztás hivatalos honlapja
Fotó: Facebook/Momentum Mozgalom

Elindult az országos ellenzéki előválasztás hivatalos honlapja – közölte kedden a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

A pártok úgy döntöttek, közösen indulnak a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket pedig előválasztáson választják meg.

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26., a második fordulóját október 4. és 10. között rendezik.

Az országos előválasztás új intézmény Magyarországon, ezért fontos, hogy a választók és a sajtó rendelkezésére álljon minden lényeges információ – írták közös közleményükben. Ennek érdekében a pártok létrehozták az elovalasztas2021.hu weboldalt, amelyet az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan frissíteni fog az előválasztáshoz kapcsolódó információkkal – közölték.

Az oldalon helyet kaptak az előválasztás legfontosabb technikai részletei, például az időrendje és a jelöltté, illetve jelölőszervezetté válás feltételei, továbbá olvasható a hat párt vezetőjének decemberben tett értéknyilatkozata, valamint azok a közös kiállások, javaslatok, amelyeket a hat párt vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban – közölte az ellenzéki összefogás hat pártja a közös közleményben.

Kapcsolódó hírek