Közpénzből gyalázta az ellenzéket Kecskemét fideszes polgármestere

Pár nappal korábban még ő kérte, hogy ne politizáljanak, mert nyugalmat szeretne.

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester Szijjártó Péterrel.
Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester Szijjártó Péterrel. Fotó: Facebook/Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét önkormányzata fizette Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Facebook-hirdetését, melyben a városvezető az ellenzéket hecckampánnyal, széthúzással vádolja.

A Kecsup.hu cikke szerint a poszt még április 22-én került ki a közösségi oldalra, s bár a hirdetés-kiemelést azóta – valószínűleg a botrány hatására – már visszavonták, nem tudni, addig is mennyi közpénzt költöttek el rá. A Kecsup képernyőmentése mindenesetre arról tanúskodik, hogy a kecskeméti önkormányzat volt a hirdetés finanszírozója:

Amíg a polgármester az ellenzéket nyugalomra inti, és a kampány mellőzésére kéri, addig közpénzből juttatják el minél többekhez az ellenzéket ócsárló mondatait.

Posted by Kecsup hírek on Friday, April 23, 2021

Különösen érdekes, hogy Szemereyné a napokban „arra kérte” az ellenzéket: hagyjon fel az előválasztási kampánnyal, mivel most nyugalomra van szüksége a városnak, az ellenzékiek politizálása meg ugye egyértelműen csak árthat a nyugalomnak.

Ehhez képest, hogy a fenti posztja mennyire segíti elő az áhított nyugalmat, azt nem tudni, főleg, ha még közpénzt is elszórt rá a fideszes városvezetés.

Kapcsolódó hírek