Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Annyi a halott, hogy a Fidesz kampányt indít, amivel a „baloldalra” kenné az elhibázott járványkezelést

Az „oltásellenes baloldal” szófordulat lesz az új Soros/Brüsszel/migráns.

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2020. november 10-én.
Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2020. november 10-én. MTI/Balogh Zoltán

Miután napok óta 250 fölötti magyar állampolgár veszíti életet koronavírus-fertőzésben, és a járványt már Orbán Viktor szerint is csak lassítani lehet, megállítani nem, a Fidesz nekilátott felhangosítani a narratíváját, miszerint az „oltásellenes baloldal” tehet mindenről.

Az „oltásellenes” jelző egyébként nem új, ezt köpködi a kormány mindenkire, aki szkeptikus az Európai Unióban a mai napig nem engedélyezett orosz és kínai vakcinákkal kapcsolatban.

Ezt az uszítást kapcsolja most nagyobb fokozatra az Orbán-párt: Hollik István kommunikációs igazgató pénteken bejelentette, hogy a Fidesz online kampányt indít annak érdekében, hogy meggyőzze az embereket, ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak.

A Fidesz a kampányában be akarja mutatni, mekkora felelőtlenség az, amit a baloldal csinál, „hiszen az az oltásellenes politika, amit folytatnak, az emberéletekbe kerül” – magyarázta a beszélő homlok, azzal is hergelve:

„minden olyan emberélet a baloldal lelkén szárad, amelyről azért kellett lemondani, mert az illető hallgatott a baloldalra és nem vette föl a felajánlott vakcinát”.

Hogy a kormány „lelkén” hány emberélet szárad az elhibázott járványkezelésért, azért, hogy az egészségügyért felelős miniszter még a járvány közepén is Mátyás király csontjait kapirgálja, a kormányapparátus pedig folyamatosan azzal van elfoglalva, hogy mit tud még hazalopni, alapítványokba privatizálni, arról Hollik szemérmesen hallgatott.