Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Orbán: ez nem olyan vírus, itt most már csak lassítani tudunk

Lehet, hogy mégsem volt jó ötlet felkészülés helyett végiglopni az őszt és a telet.

Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt a járványhelyzetre való tekintettel online, videokonferencia formájában Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. március 31-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt a járványhelyzetre való tekintettel online, videokonferencia formájában Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. március 31-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök szerint egyetlen módon lehet megállítani a koronavírust: oltással. Orbán Viktor az M1 propagandacsatornán szerda este sugárzott „interjúban” azzal magyarázta a bizonyítványát: a korlátozó intézkedések most mát legfeljebb csak lassítják a járványt.

Orbán Viktor azt mondta: a harmadik hullám a brit vírus hulláma, amely sokkal agresszívabb, mint a korábbi volt, és gyorsabban is terjed. Hozzátette: amíg a fertőzések elszigeteltek voltak, addig a zárás, az otthon maradás segített, most azonban már tömeges a fertőzés, és ezt a zárások, korlátozások csak lassítani tudják, megállítani nem.

„Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést, ez nem olyan vírus, itt most már csak lassítani tudunk, ha korlátozunk”

– jelentette ki a nemzeti járványokos, aki néhány hete még a nyitásról indított konzultációt.

„Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás”. Ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani – mondta.

A stadionépítések idején szarban hagyott, majd a nyilvánosság elől most hisztérikusan rejtegetett egészségügyről Orbán azt bizonygatta, bár nagy erőfeszítések árán, de lesz elegendő ember.

„Emberfeletti munka árán, de működni fognak a kórházaink” – ígérte meg, bár mondott ő már olyat is, hogy mindenkit meg fognak gyógyítani, aki elkapja a vírust.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt