„A kormány gyakorlatilag bedöntötte az egészségügyet” – durván kifakadt a DK szakpolitikusa

Hétfőn több kórházi osztály ellehetetlenült, a Szent Imre kórházban egyszerre húszan mondtak fel.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány tíz évnyi megszorítással és az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénnyel „mára gyakorlatilag bedöntötte” az egészségügyet. A DK szakpolitikusa erről keddi, online sajtótájékoztatóján annak kapcsán beszélt, hogy

hétfő este óta egymást érik az egészségügyünk összeomlását jelző hírek.

László Imre emlékeztetett, működésképtelenné vált a Jahn Ferenc kórház egyik belgyógyászata, a Szent Imre kórházban 17 szakasszisztens és három orvos mondott fel az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, Tatabányán pedig már hétfőn sem volt éjszakai ügyelet.

A tatabányai Szent Borbála Kórházban is iszonyatos a káosz. Felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a…

Posted by Dr. Kunetz Zsombor MBA on Monday, March 1, 2021

A XI. kerületi polgármester szerint ezek a hírek mind az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény következményei.

„Itt állunk térdig a harmadik hullámban”, de az egészségügyet nem a vírus, nem a terhelés, hanem a kormány döntötte romba

– fogalmazott.

A volt kórházigazgató úgy folytatta, azért fognak magyar emberek ellátás nélkül maradni, mert a Fidesz úgy hozott törvényt, hogy nem hallgatta meg az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat. A magyarok fogják megfizetni, hogy a kabinetet nem érdekli, mi történik az egészségügyben – tette hozzá László Imre, aki szerint ez az Orbán-rendszer fennállásának legfelelőtlenebb és legveszélyesebb kudarca.

Kapcsolódó hírek