Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Készülnek a bukásra? Orbánék húsvét alatt is pakolják el a nemzeti vagyont

31 törvényjavaslatot nyújtott be a kabinet még a húsvét előtti órákban.

Az Országgyűlés ünnepi ülésének végén Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (b), Kövér László házelnök (b3), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b4) beszélget, jobbra Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője 2020. május 2-án.
Az Országgyűlés ünnepi ülésének végén Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (b), Kövér László házelnök (b3), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b4) beszélget, jobbra Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője 2020. május 2-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„A kormány húsvét alatt nem azon dolgozik, hogyan tudná megerősíteni az egészségügyet, a gazdaságot, hanem azon, miként lophatja meg a nemzeti vagyont”

– erről beszélt a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese pénteken, sajtótájékoztatón, miután kiderült, hogy a kabinet a húsvét előtti órákban 31 törvényjavaslatot nyújtott be, amelyek tartalma „több mint botrányos”.

A Telex ebben a cikkben szedte össze, hogy a hosszú hétvége előtti utolsó munkanap varázsszava a „közérdekű vagyonkezelő alapítvány” volt, sorra jöttek ugyanis a hírek azokról az alapítványokról, amelyeknek kuratóriuma olyan vagyonnal gazdagodhatnak hamarosan, amely korábban az államé volt.

Burány Sándor példaként említette, hogy a kormány létrehozná a Hauszmann Alajos alapítványt, amelynek kuratóriuma úgy adhatna el értékes Szentendre környéki ingatlanokat, hogy az államnak nem lenne visszavásárlási joga.

A kabinet emellett a költségvetés módosítására is javaslatot tett „saját kedvenc témáit” támogatva, amivel tízmilliárdok vándorolhatnak sportra, valamint vallási, vadászati és lovas rendezvényekre – fejtette ki a Párbeszéd képviselője.

Felszólították a „folyamatosan Fidesz-panelekkel kommunikáló” LMP-t, hogy valljon színt

Vagyonadót vetne ki „a gazdagokra” a Párbeszéd-Zöldek

Esővízgyűjtésre szólította fel Szijjártó Pétert a Párbeszéd

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt