Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Müller Cecília levelet küld minden idősnek, aki még nem regisztrált az oltásra

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. június 27-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. június 27-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

A regisztráltak számától függően beolthatják az időseket húsvétig

– lamentált Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján, bár korábban Orbán Viktor még arról hantázott, hogy nemhogy az időseket, hanem minden regisztrálót beoltanak húsvétig.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, több százezer idős még nem regisztrált, bár közöttük a legmagasabb a regisztráltak aránya. Az országos tisztifőorvos levelet ír azoknak az időseknek, akik még nem regisztráltak, hogy fontolják ezt meg – közölte.

Gulyás szerint valamennyi oltóanyag, amelyet a hatóságok megvizsgáltak és engedélyeztek, biztonságos és védettséget ad, és az oltás az egyetlen eszköz, hogy megszabaduljunk a járványtól. Néhány órája érkezett Kínából újabb 450 ezer vakcina, így összesen egymillió adag jött már onnan – magyarázta.

Gulyás Gergely ezúttal sem mulasztott el saját töketlenségüket másra kenni: arra kérte a „baloldalt” és Gyurcsány Ferencet, hogy az oltásellenes nyilatkozatokat és aláírásgyűjtést fejezzék be, mert ezzel emberéleteket veszélyeztetnek!

A kormány felelőssége óriási, de az ellenzéknek is van felelőssége, és nem lehet politikai kérdést csinálni az oltásból – fakadt ki, miután éppen egy mondattal korábban csinált politikát a kormány járványügyi felkészületlenségéből.