Dezinformációt emlegetve uszít az operatív törzs, miközben elismeri, hogy elmarad a hétvégi tömeges oltás

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.
György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Fotó: koronavirus.gov.hu

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján György István államtitkár bejelentette, hogy az AstraZeneca esetében elmarad a hétvégére tervezett tömeges oltás. Egy technikai probléma miatt egy későbbi időpontban fog erre sor kerülni, addig is SMS-ben elnézést fognak kérni az érintettektől – mondta.

György István az ATV tudósítása szerint leszögezte ugyanakkor, hogy a „sajtóhírekkel szemben” jól halad az oltási terv, 10,9 százalék az átoltottság jelenleg.

A Telex cikke szerint az államtitkár azt is nyomatékosította: szeretne mindenkit megnyugtatni a pénteken megjelent „dezinformációkkal” kapcsolatban. Az már nem derült ki, hogy miképpen nevezhető dezinformációnak az oltások körül felmerült probléma, ha arról

  1. maga a miniszterelnök beszélt a Kossuth Rádióban,
  2. az államtitkár éppen ott erősítette meg, hogy később fog megtörténni annak a 74 ezer embernek az oltása, akik most hétvégén kapták volna meg a vakcinát.

Ismert, szerdán Müller Cecília azt mondta, hogy szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget terveznek beoltani az AstraZeneca oltóanyagával. Arról, hogy ebből hogyan nem lesz semmi, Orbán Viktor beszélt először péntek reggel.

És hát ő volt az is, aki már december közepén azt állította, hogy „ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, akkor arra képesek lennénk”.

Kapcsolódó hírek