Problémák vannak a tömeges oltással: „az egész rendszert meg kellett állítani”

Orbán a reggeli rádióműsorában egy fontos telefonszámról is nyekeget, de azt a műsorvezető kérésére sem tudta elmondani.

Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában arról is beszélt, hogy problémák vannak a tömeges oltással, de nem az oltóanyagokkal van a gond, hanem technikai kérdések adódtak.

A Telex a miniszterelnököt idézve azt írta, az eddigi menetrend szerint a háziorvos hívta fel a betegeit, személyesen hívta be a regisztráltakat. A tömeges oltás miatt azonban „át kell állni az adatalapú oltásra” (bármit is jelentsen ez az adatok korában), itt viszont „ha az adatok nem stimmelnek, akkor sajnos semmi nem stimmel” – magyarázta.

A Nemzet Járványesze ennek kapcsán elkotyogta,

„az egész rendszert meg kellett állítani, ma reggel ezt el is döntöttük, és az adatokat fölül kell vizsgálni”.

A Telex megjegyzi, a kormányfő mondatai után percekkel meg is jelent a hír a koronavirus.gov.hu oldalon, miszerint átmenetileg leállították a tömeges oltást.

„Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk”

– állt a hírben, mely mindössze néhány percig volt olvasható, majd egyszer csak eltűnt ez a rész a szövegből. Ugyanezt tapasztata a Magyar Hang is, mely szintén észrevette a tiszavirág életű tájékoztatót.

Majdnem igaznak bizonyulthttps://roviden.hu/2021/03/05/problemak-vannak-a-tomeges-oltassal-az-egesz-rendszert-meg-kellett-allitani

Posted by Röviden on Friday, March 5, 2021

Orbán azt mondta, az adat alapú oltás szervezési problémáit ki fogják javítani, ennek érdekében egy külön operatív csoport felállításáról döntöttek! A miniszterelnök ezután egy telefonszámról magyarázott a rádióinterjúban, melyen közvetlenül jelezni lehet, ha valaki problémát észlel, akár a rendszerben, akár saját maga kapcsán, és Müller Cecíliától is azt kérte, minden nap mondja be ezt a telefonszámot.

A műsorvezető ekkor rákérdezett a kormányfőnél a telefonszámra, hogy akkor már mondják is be ott helyben, Orbán viszont azt mondta, hogy nincs nála.

Kapcsolódó hírek