Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Orbán: nem volt más választás, azt mondták, „tragédia lesz”

Pénteken már arról beszélt, a bölcsődék nyitva maradnak, a virágboltok csak keddtől zárnak.

RövidenRöviden
Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2021. március 5-én.
Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2021. március 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk

– mondta Orbán Viktor pénteken a szokásos Kossuth rádiós öninterjújában, hozzátéve: „Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háború utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.”

Emlékezetes, a Nemzet Virológusa február 12-én még arról magyarázott, hogy kifejezetten ellenzi a további szigorításokat, és olyanokat hőzöngött, hogy „levittük a vírust a birkózószőnyegre”, már földharc van, majd éppen elkezdte kurjongatni, hogy most már mi támadunk, és a vírus védekezik.

Orbán a tegnap bejelentett lezárásokon péntekre ismét csavart egyet: bejelentette, hogy a bölcsődéket egyelőre mégis megpróbálják nyitva tartani, a virágosok pedig a nőnapra tekintettel március 8-án még nyitva lehetnek (hiszen a kormány szerint nyilván meghaladná az emberek képességét, ha idén 8.-a helyett már 7.-én meg kellene venniük a virágot).

A kormányfő utólag azzal kente a korábbi nyitásról szóló nagyotmondásait, hogy nem volt más választásuk, mint a szigorítás, mert a járványügyi szakemberek azt mondták, „tragédia lesz”, ha nem lépnek.

Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvét környékén nyithassunk – mondta, jelezve, hogy március 15-ig azért még várják a véleményeket a nyitásról szóló konzultációhoz, és az ezt követő héten megtervezik, hogy húsvétkor milyen fokozatos lépésekkel tudnak nyitni.

Orbán szólt arról is: az élethez szükséges szolgáltatások, így az élelmiszerboltok és a tavaszi kerti munkához szükséges eszközöket áruló boltok nyitva lesznek, de minden másnak, így az éttermeknek, az eddig „valamiért” kivételezett fideszes kaszinóknak, szállodáknak, műszaki- és szórakoztatócikkeket árusító boltoknak mind be kell zárniuk.

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Magyar Péter ismét beleszállt Gyurcsányban és Orbánba

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében