Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Orbán: ha a kínai vakcinát is bevetjük, húsvétra 2 millióan lesznek beoltva

Orbán: ha a kínai vakcinát is bevetjük, húsvétra 2 millióan lesznek beoltva
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ha a kínai vakcinával is elkezdődhet az oltás, akkor húsvétig minden eddig regisztráltat be lehet oltani a koronavírus ellen – mondta Orbán Viktor a pénteki szokásos Kossuth rádiós interjújában.

A miniszterelnök azt mondta, jó hír, hogy mintegy 700 ezren már védettek hazánkban, 310 ezren már legalább egy oltást megkaptak, 383 ezren pedig már igazoltan átestek a betegségen.

Rossz hír viszont, hogy újra emelkedik a fertőzöttek száma. Elmondta, péntekre az új koronavírus-fertőzöttek száma 1860, elhunytak 99-en, kórházban 3828-an fekszenek, 299-en vannak lélegeztetőgépen.

„Tartanunk kell a szabályokat” – magyarázta Orbán, megjegyezve, hogy az utóbbi néhány napban egész Európában megfordultak a kedvező tendenciák, Magyarországon is, a feltételezések szerint a brit vírusmutáns miatt.

A kormányfő azt is közölte, hogy nem szükségesek további szigorítások, mert „most már van annyi vakcinánk, hogy a jól megszervezett oltással legalább annyit tudunk javítani a helyzeten, mint amennyi a helyzet természetes romlása”.

Orbán Viktor azt is állította: ha a kínai vakcinával is elkezdődhet az oltás – ami nincs messze már –, akkor húsvétig minden eddig regisztráltat be tudnak oltani, 2 millió 448 ezer embert.