Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Maruzsa tájékoztatott, hogy bírnia kell a Krétának a rohamot

És ezt az elvárást világossá tette az üzemeltetők felé is.

Tímár Dorka, a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1. osztályos tanulója online tanórán vesz részt otthonában 2021. március 8-án.
Tímár Dorka, a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1. osztályos tanulója online tanórán vesz részt otthonában 2021. március 8-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Annyira toppon van az Orbán-kormány, hogy hétfőn még az iskolások központi rendszere, a digitális Kréta rendszer is összeomlott a „váratlanul” megnövekedett terheléstől.

Maruzsa Zoltán köznevelésesért felelős államtitkár azonban nem habozott, felszólította az E-Kréta Zrt.-t a hibák kijavítására. Arról is magyarázott, a cég vállalta a felelősséget a hétfői hibáért, és közleményben elnézést kért a szülőktől.

„Ma bizonyítaniuk kell, bírnia kell a rendszernek a rohamot, ezt az elvárást világossá tettem. A tegnapi hiba nem fordulhat újra elő”

– ígérte meg a politikus.

Szerinte ugyanis nem elfogadható, hogy alábecsülték a terhelést! „Ez kicsit olyan, mintha decemberben a hólapátolókat meglepné a tél” – hárított, miközben éppen ő az a köznevelésesért felelős államtitkár, akinek az elmúlt hónapokban, de lassan egy évben feladata lett volna felkészíttetni a legfontosabb oktatási rendszert a megfelelő működésre.

A kormányzati látnok arról is szólt, hogy kockázat nélkül megszervezhető mind az írásbeli, mind a szóbeli érettségi, hiszen áprilisra a kontaktszámot csökkentő intézkedések és a tömeges oltás hatására leszálló pályán lesz a járvány.

Kapcsolódó friss hírek