Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Varga Judit sérelmezi, hogy Nyugaton nem kell gondolkozni, csak vissza kell mondani a megszokott mantrákat

Bezzeg Magyarország semmit nem imád jobban, mint az önálló véleményeket.

RövidenRöviden
Varga Judit sérelmezi, hogy Nyugaton nem kell gondolkozni, csak vissza kell mondani a megszokott mantrákat
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) szerdai online jogállamiság-vitáján arra biztatta a nyugati „buborékban” élőket, hogy „merjenek szembenézni a mainstreammel”, ugyanis – mint cinikuskodott – soha nem baj, ha az embernek van önálló véleménye.

A dúsgazdag fideszes, csok-ból balatoni nyaralót újító nő a vitát követően a közösségi oldalán arról magyarázott, hogy az elmúlt évtizedben szerinte egyetlen olyan vita, panelbeszélgetés, konferencia vagy nemzetközi sajtóban megjelent interjú sem volt még, ahol ne lehetett volna előre tudni, hogy a liberális politikusok, „megmondóemberek” és újságírók mit fognak mondani, kérdezni és hogyan érvelnek a jogállamisági és szabadságjogi témákban. Soha egyetlen új gondolat, új kérdés vagy új kontextus nem merült fel – méltatlankodott.

Azt is írta: kényelmes póz az ilyen, hiszen 10-20 civilszervezet és 10-20 globális sajtóorgánum úgyis mindig pontosan megmondja, mit kell gondolni és mit szabad képviselni ezekben az ügyekben!

Az elmúlt évtizedekben ez a fajta politikai és ideológiai lustaság Varga Judit szerint olyan „hatalmas buborékot” hozott létre a Nyugat számára, amelyben nem kell gondolkozni, csak vissza kell mondani a megszokott mantrákat és varázsszavakat és akkor az ember „jó ember lesz” és „elkerülheti a civilizált világból történő kiátkozást”

– mesélte bármiféle önkritika nélkül, miután pártja és kormánya is éppen ilyen buborékot fúj, csak abban a „Soros-Brüsszel-migráns” mantrák mentén szabad gondolkodni mindenről.

Varga teljes tudathasadásában még olyanokat is írt, hogy Magyarország az európai jog talaján állva, mások viszont ideológiai meggyőződésből harcolnak, egy azonban biztos: „a magyar ringbe, amely az európai jog és tények talaján áll, senki, vagy csak nagyon kevesen mernek belépni”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter