Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Varga Judit sérelmezi, hogy Nyugaton nem kell gondolkozni, csak vissza kell mondani a megszokott mantrákat

Bezzeg Magyarország semmit nem imád jobban, mint az önálló véleményeket.

Varga Judit sérelmezi, hogy Nyugaton nem kell gondolkozni, csak vissza kell mondani a megszokott mantrákat
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) szerdai online jogállamiság-vitáján arra biztatta a nyugati „buborékban” élőket, hogy „merjenek szembenézni a mainstreammel”, ugyanis – mint cinikuskodott – soha nem baj, ha az embernek van önálló véleménye.

A dúsgazdag fideszes, csok-ból balatoni nyaralót újító nő a vitát követően a közösségi oldalán arról magyarázott, hogy az elmúlt évtizedben szerinte egyetlen olyan vita, panelbeszélgetés, konferencia vagy nemzetközi sajtóban megjelent interjú sem volt még, ahol ne lehetett volna előre tudni, hogy a liberális politikusok, „megmondóemberek” és újságírók mit fognak mondani, kérdezni és hogyan érvelnek a jogállamisági és szabadságjogi témákban. Soha egyetlen új gondolat, új kérdés vagy új kontextus nem merült fel – méltatlankodott.

Azt is írta: kényelmes póz az ilyen, hiszen 10-20 civilszervezet és 10-20 globális sajtóorgánum úgyis mindig pontosan megmondja, mit kell gondolni és mit szabad képviselni ezekben az ügyekben!

Az elmúlt évtizedekben ez a fajta politikai és ideológiai lustaság Varga Judit szerint olyan „hatalmas buborékot” hozott létre a Nyugat számára, amelyben nem kell gondolkozni, csak vissza kell mondani a megszokott mantrákat és varázsszavakat és akkor az ember „jó ember lesz” és „elkerülheti a civilizált világból történő kiátkozást”

– mesélte bármiféle önkritika nélkül, miután pártja és kormánya is éppen ilyen buborékot fúj, csak abban a „Soros-Brüsszel-migráns” mantrák mentén szabad gondolkodni mindenről.

Varga teljes tudathasadásában még olyanokat is írt, hogy Magyarország az európai jog talaján állva, mások viszont ideológiai meggyőződésből harcolnak, egy azonban biztos: „a magyar ringbe, amely az európai jog és tények talaján áll, senki, vagy csak nagyon kevesen mernek belépni”.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül