Gulyás: Varga Judit a jó erkölcs szerint járt el, amikor csok-ot igényelt a balatoni házukhoz

Nem röhögte el magát.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 25-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Varga Juditék „nem csak törvényesen, de a jó erkölcs szabályait szem előtt tartva jártak el”

– mesélte Gulyás Gergely a Népszava azon kérdésére, mely azt firtatta, mennyire tartja életszerűnek, hogy Vargáék a Balaton-felvidékre cserélte volna Brüsszelt, és amolyan nélkülöző, rászoruló fideszes politikusként még a csok-ot is felvették a házfelújításhoz.

Gulyásnál a Szájer-botrányra is rákérdeztek, mondván, több fideszes politikus beszélt arról, hogy az efféle „rejtett aknákat” a 2022-es választási kampány előtt el kell távolítani. A miniszter ennek kapcsán arról beszélt, egy több tízezres tagsággal rendelkező politikai közösségről van szó,

„senki nem állíthatja, hogy itt mindenki hibátlan, tökéletes, minden gyarlóságtól mentes. Mindig arra törekedtünk, hogy világos legyen, mi az, ami elfogadható, eltűrhető (beleértve a magánélet védelmét is), és mi az, ami túl van ezen. És ha utóbbiról tudomást szerzünk, akkor eddig sem haboztunk cselekedni és ez így lesz ezután is.”

A Népszava rákérdezett Szijjártó Péter adriai luxusjachtozására is. Gulyás erre amolyan nincs itt semmi látnivaló-típusú választ adott: szerinte mindenkinek a saját döntése, hol nyaral, és szerinte a külügyér válaszolt a nyaralásával kapcsolatos kérdésekre.

A nagy port felvert egyetemi modellváltás kapcsán Gulyás úgy látja, senki nem kényszerít senkit, a modellváltás szerinte évek óta a legjobb, ami az egyetemekkel történhetett.

Kapcsolódó hírek