200 millió forintért vásárolt lakásokat Varga Judit és férje

A „puritán” Orbán-kormány miniszterének alig 4% önerő is elég volt a csillagászati hitelhez.

200 millió forintért vásárolt lakásokat Varga Judit és férje
Fotó: Facebook/Varga Judit

A Blikk információi szerint két budai lakást és egy garázst vásárolt Varga Judit igazságügyi miniszter és férje potom 200 millió forintért Budapest egyik legpatinásabb környékén, a XII. kerületi Kútvölgyben.

A két, összesen mintegy 270 négyzetméter összterületű lakás egy társasházban van, későbbi egybenyitás szándékával vették meg Vargáék – írja a lap az Igazságügyi Minisztériumra hivatkozva.

Úgy tudni, a 200 milliós vételárból mindössze 8 milliónyi foglalót fizettek önerőből, a fennmaradó 192 milliót bankhitelből fedezték.

A Blikk megjegyzi, a vásárlás még 2019 decemberében történt, de ezek a tételek nem látszottak Varga 2020 január végén leadott vagyonnyilatkozatában. A tárca ezt azzal magyarázta, hogy

„a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”,

majd a jogszabályoknak megfelelően, utólag az adásvétel napjára visszamenően jegyezték be a tulajdonjogot.

A minisztérium hozzátette, a felvett bankhitelből jelentős összeget törlesztettek Vargáék a miniszter férjének egy belvárosi lakáseladásából származó pénzből, valamint megtakarításaik segítségével.

A „puritán” Orbán-kormány miniszterének és a férjének egyébként együtt közel havi bruttó 6 millió a fizetése, így a stabil kereset adott volt a csillagászati hitelhez.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keres a Röviden!

Kapcsolódó hírek