Belföld

Visszaszóltak a bankok a „védelmi pénzt” szedő Orbánéknak

Bűnügy

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Belföld

Magyar Péter megint leleplezéssel fenyegetőzik

Magyarország a harmadik legszegényebb ország az EU-ban

Ezt sikerült elérni tízévnyi kétharmados teljhatalommal, Mészáros Lőrincekkel, ereszcsatornás kereszténykedéssel.

Kovács Ferenc; Orbán Viktor; Orbán Győző
Orbán Viktor miniszterelnök (k) és édesapja, Orbán Győző (b), valamint Kovács Ferenc, a Videoton korábbi edzője (j) a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én. Fotó: MTI/Beliczay László

Némileg csökkent tavaly, de így is óriási maradt a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között, Magyarország egy kicsit javított, de még mindig a legszegényebb tagállamok között van

– derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala által kedden kiadott, a tavalyi végleges adatokat tartalmazó jelentésből, melyet a Telex szemlézett.

Megjegyzik, az egy főre jutó hazai összterméket és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztási adatokat összevetve szinte minden országnál 1-2 százalékponttal mozdultak el az értékek 2018-hoz képest, így alig változott tavaly az országok sorrendje.

Vásárlóerő-paritáson számolva Luxemburgban az egy főre jutó GDP 260 százaléka volt az uniós átlagnak, míg az utolsó helyezett Bulgáriában 53 százalék.

A háztartások életszínvonalát jobban tükröző egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztásban is Luxemburg az első, az EU-s átlag 135 százalékával és Bulgária az utolsó az átlag 58 százalékával. Mindössze 9 ország haladja meg az uniós átlagot, Luxembourg mellett Németország, Ausztria, Dánia, Belgium, Hollandia, Finnország, Franciaország és Svédország.

aic-magyarorszag-legszegenyebb

Forrás: ec.europa.eu/Eurostat

Magyarország tényleges fogyasztásban 2019-ben 67 százalékon állt, ami 1 százalékpontos javítás az előző évhez képest, de hazánk így is a 3. legszegényebb ország az EU-ban.

Ez is érdekelhet:
Napokon belül jöhet a Pfizer/BioNTech-vakcina EU-s forgalmazási engedélye

Kapcsolódó hírek

Újra kellett éleszteni egy fürdőzőt a balatonlellei strandon

Medián: továbbra is magasan a Fidesz a legnépszerűbb párt

Kijött a hivatalos adat, szégyen: Románia megelőzte Magyarországot egy főre jutó GDP-ben

Eurostat: negyedik negyedéve csökken a magyar GDP

Már csak egyetlen szegényebb ország van Magyarországnál az EU-ban

Gulyás Gergely: Magyarország az elmúlt évben is folytatta a felzárkózást, a baloldali gazdasági szakértők „károgása” és a jegybanki vélemények ellenére

Az Európai Unió harmadik legrosszabbja lett a magyar gazdaság

Még mindig Magyarországon a legmagasabb a katonaiműveletes-infláció

Friss grafikon: továbbra is Magyarországon a legmagasabb az infláció az EU-ban