Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Még mindig Magyarországon a legmagasabb a katonaiműveletes-infláció

Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Közzétette az Eurostat az éves infláció alakulását az Európai Unió tagállamaiban. A szeptemberi adatok szerint még mindig az egész EU legrosszabb adata a miénk:

toronymagasan Magyarországon romlik legjobban a pénz, értéktelenednek el a fizetések, a megtakarítások.

Annual #inflation at 4.3% in the euro area, 4.9% in the EU 🆕 Among the EU Member States, the lowest annual inflation…

Posted by Eurostat on Wednesday, October 18, 2023

Míg az euroövezet átlaga 4,3%-on állt, az Európai Unió országainak átlaga pedig 4,9%-on, addig az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája bőven kétszámjegyű, 12,2%-os pénzromlással veri a magyarokat.

A grafikonon az is jól látszik, hogy hazugság a kormány „háborús inflációs” magyarázata (ők ugye így nevezik, másra tolva a felelősséget az elszálló árakért), hiszen ezek szerint valamiért csak nálunk érezteti hatását Putyin háborúja: még Lengyelországot vagy Romániát sem sújtja olyan mértékben, mint a falatnyi, „szuverén” Magyarországot.

Annual #inflation at 4.3% in the euro area, 4.9% in the EU 🆕 Among the EU Member States, the lowest annual inflation…

Posted by Eurostat on Wednesday, October 18, 2023

A „háborús infláció” közben lehet, hogy már nem is háborús, hanem „katonai műveletes”. Ismert, a hét elején Orbán Viktor az orosz elnök vigyázó közelgésében háború helyett már katonai műveletnek nevezte az Ukrajna elleni háborút, szinkronban a kremli terminológiával.

Kapcsolódó friss hírek