Bulvár

Pottyondy Edina Bayer Zsoltnak: „burzsuj, vén, csoffadt fasz”

Külföld

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

Bűnügy

Most jelentették be: 23 milliárd forint értékű, 154 kg kokaint foglaltak le a csepeli szabadkikötőben

Orbán „utcai harcos, szuverén” Viktor úgy összeszarta magát Putyintól, hogy a jelenlétében háború helyett rögtön katonai műveletnek nevezte az ukrajnai háborút

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Vlagyimir Putyinnal is „tárgyalt” Orbán Viktor kedden Pekingben, számoltunk be róla korábban Havasi Bertalan sajtófőnök tájékoztatása nyomán.

A 444.hu azóta kiszúrta, hogy a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség közzétett egy rövid videót a találkozóról. Az orosz nyelvű anyagban – a magyar miniszterelnök szövegét szinkrontolmács fordítja, elsősorban az hallható – előbb Putyin beszél, örvendezve, hogy ezekben a nehéz időkben is vannak európai államok, amelyekkel nem szűntek meg a kapcsolataik, majd Orbán kezd nosztalgiázásba azon, hogy már tizenháromszor találkozott az orosz elnökkel 2009 óta, de ilyen összetett körülmények között még sosem!

„Ennek oka nem más, mint a katonai művelet (egyértelműen nem háborút mond) és a vele járó nyugati szankciók”

– szemlézte a 444.hu az egészen vérlázító mismásolást, eddig ugyanis csak a hivatalos ruszki propaganda nevezte „katonai műveletnek” az Ukrajna ellen zajló putyini terrort.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott, történelmi jelentőségű fotó (fent) egyébként önmagában is sokatmondó, ahogy a magyar kormányfő kedélyesen paroláz a világ jelenleg egyik legrühelltebb népirtásért és tömeggyilkosságért felelős háborús bűnösével.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor kiáll a sajtó elé, ekkor kaphatja a kínos kérdéseket

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

Vlagyimir Putyin megerősítette, hogy indul a 2024-es oroszországi elnökválasztáson

26 tonna kerozint elégetve, különgéppel érkezett Novák Katalin a klímacsúcsra

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás