Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Az ÁSZ közölte, hogy ők függetlenek a kormánytól és a pártpolitikától

150 éve nem volt semmi olyan független, mint az egykori Fidesz-pártkatona által elnökölt szervezet.

Domokos László, az Állami Számvevőszék „független” elnöke egy korábbi fideszes választási plakáton.
Domokos László, az Állami Számvevőszék „független” elnöke egy korábbi fideszes választási plakáton.

Az Állami Számvevőszék független a kormánytól és független a pártpolitikától – mesélte a szervezet hétfőn Varju Lászlónak, a DK alelnökének mai nyilatkozatára reagálva.

A DK-s politikus a KSH elemzésére hivatkozva bírálta a kormány politikáját, megjegyezve,

„még a kormányt mindenben kiszolgáló Állami Számvevőszék is úgy fogalmazott munkaerőpiaci elemzésében”, hogy „kiemelt szegénységi kockázatot hordoz magában az, hogy az álláskeresési járadékban, segélyben vagy egyéb juttatásban nem részesülő álláskeresők száma magas”.

Ezen pörgött be az ÁSZ, mely egyébként „véletlenül” tényleg mindig akkor vegzál vizsgál ellenzéki pártokat vagy különféle „ellenséges” szervezeteket, amikor az a kormánynak leginkább kapóra jön.

„Nagyszerű, hogy Varju László is forgatja, használja az ÁSZ elemzéseit. Az viszont sajátos, hogy a DK alelnöke – már nem először – tényszerű hivatkozási pontnak tekinti az ÁSZ egyik jelentését, illetve elemzését, majd – kettős beszédet alkalmazva – pártpolitikai elfogultsággal vádolja meg a független Számvevőszéket” – fakadtak ki a függetlenség szobrai a legcizelláltabb humor határát súrolva.

„Varju László is tudja: az ÁSZ független a kormánytól és független a pártpolitikától, tevékenységét a közpénzek védelme és a közpénzügyek fejlesztése érdekében végzi. Az ÁSZ 150 éve a közpénzek őre és 30 éve a demokrácia pénzügyi garantőre” – fokozták.

Hozzátették: az ÁSZ független szervezet, ugyanakkor törvényben meghatározott feladata a jól irányított állam támogatása. Ennek érdekében a jelentések mellett elemzéseket, tanulmányokat is készít. Ezekben az ÁSZ elemzői nem megállapításokat tesznek, hanem összefüggésekre, hatásokra világítanak rá, felhívják a figyelmet az adott területen jelentkező dilemmákra, kockázatokra, valamint bemutatják az eredményeket.

Így van abban a tanulmányban is, amelyben az ÁSZ elemzői a Covid-19 járvány munkaerőpiacra gyakorolt hatásait értékelték!

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten