Palkovics bejelentette, hogy kiválóan működött a gazdaságvédelmi akcióterv

Mert volna máshogy működni.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Balatonfüreden a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) tudáscentrumának bejárásán 2020. július 17-én.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Balatonfüreden a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) tudáscentrumának bejárásán 2020. július 17-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az elmúlt hónapokban kiválóan működött a kormány által kidolgozott, a versenyképességet javító gazdaságvédelmi akcióterv

– mesélte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Makón.

Palkovics László a Váll-Ker Kft. kormányzati és uniós támogatással megvalósult kapacitásbővítő beruházásának átadásán azt mondta, a válság a magyar gazdaságot jó állapotban érte, a járvány előtt egy sor strukturális átalakítás eredményeként 5 százalékos volt a növekedés.

Az első reakció a munkahelyek megvédése volt. Jelenleg több mint 200 ezer rövidített munkaidőben dolgozó alkalmazott kap támogatást – tudatta a miniszter. Hozzátette: az intézkedések másik csoportjaként a kormány több száz milliárd forinttal támogatja a nagy cégek, valamint a kis- és közepes vállalkozások beruházásait is.

Kapcsolódó hírek