Újabb eminens olaszliszkai lincselő szabadulhat

Mintarabként viselkedett, hatvanféle jutalmat is kapott.

Mintarabként viselkedett, érettségit és több szakmát is szerzett a börtönben, valamint önismereti és konfliktuskezelő tréningen fejlesztette magát Sz. András, az olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottja, így a bíróság döntése nyomán öt évvel hamarabb szabadulhat.

A Bors információi szerina férfi azon nyolc elítélt egyike, akik 2006-ban agyonverték Szögi Lajos tanárt, aki Olaszliszkán elsodort egy kislányt az autójával. A gyermeknek nem lett baja, a pedagógust azonban saját gyermekei előtt verték halálra.

Úgy tudni, Sz. András segített kirángatni Szögi Lajost az autóból, és a rugdosásában is részt vett. Tettéért 2009-ben 15 év fegyházbüntetésre ítélték. Feltételes szabadlábra helyezése először idén júniusban volt téma a bíróságon, akkor még elutasították. Most kedden viszont a bíróság úgy döntött, mégis idő előtt szabadulhat a férfi.

A Szegedi Fegyház és Börtön azt közlte, Sz. Andrásnak nincs fegyelmi fenyítése, munkáltatása a büntetés kezdete óta folyamatos,

különböző címeken hatvan jutalmat érdemelt ki.

A Bors úgy tudja, Sz. András testvéréhez tér majd haza. A lincselő 1,5 millió forintos kártérítést is kapott a „rossz fogvatartási körülmények” miatt, ez a pénz azonban Szögi Lajos családjához került a 46 millió forintos kártérítésük a részeként.

Ezek is érdekelhetnek