Kiszabadult az egyik olaszliszkai lincselő, kabátja alá bújva távozott

Kiszabadult az egyik olaszliszkai lincselő, kabátja alá bújva távozott

Hétfő hajnali négykor feltétesen elhagyhatta a szegedi Csillag börtönt ifj. H. D., a 2006-os olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja – írja a Blikk.

A 17 évre ítélt férfit a Mi Hazánk Mozgalom néhány tagjának ordibálása várta kint. Egyetlen kérdésre sem válaszolt, szatyorral a kezében, kabáttal a fején egy rá váró autóba szállt, és villámgyorsan elhajtott a helyszínről.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa júniusban döntött jogerősen arról, hogy büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét.

A férfit a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

Kapcsolódó hírek