Kiengedhetik a börtönből az egyik olaszliszkai lincselőt

A 2006-os olaszliszkai lincselés miatt 17 évre ítélt elsőrendű vádlott feltételes szabadon bocsátásáról döntött a Szegedi Törvényszék. A férfi a Blikk szerint július 15-én jöhet ki a rácsok mögül a kedvezménnyel.

A lap felidézte, Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én verték agyon gyermekei szeme láttára a borsodi Olaszliszkán, miután a helyiek úgy látták, autójával elsodort egy kislányt.

Az életfogytiglanra ítélt Ifj. H. D. a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, számos jutalmat is kiérdemelt, továbbá nincs érvényes fenyítése

– mondta Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője kedden. A férfi tanul, júniusban érettségizik, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett, kifejezte megbánását,

a fogvatartás körülményei miatt indított per során megítélt pénzt pedig Szögi Lajos családjának ajánlotta fel.

A Blikk szerint a férfi szabadulása után élettársához és gyermekéhez költözne, két helyről is munkáltatói szándéknyilatkozatot kapott.

A bíróság döntése ellen az ügyész fellebbezett, a döntés így nem végleges. Ha a férfi mégsem szabadulhat kedvezménnyel, akkor 2023. október 14-ig fog ülni.

Ezek is érdekelhetnek