Baleset

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Külföld

Itt a vége: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Megszólalt Tarlós: elkövetett hibákról, végkielégítésről, leépülésről is beszélt az Indexnek

29 éven keresztül mindig saját maga irányította a kampányát Tarlós István, a mostani választás során viszont nem csak ő volt a nyeregben, bizonyos elemeivel nem is értett egyet – mondta az Indexnek adott interjújában a volt főpolgármester.

Tarlós szerint a mostani főpolgármesteri kampány fővárosi kompetenciákon kívüli témákról szólt, inkább egy protestszavazásként volt értelmezhető, melynek nem ő és nem is Karácsony Gergely volt a fő okozója, hanem a politikai helyzet. A volt főpolgármester úgy látja, követett el hibákat,

„lehet, hogy megérte volna mégis vitázni Karácsonnyal”,

ugyanakkor nem bánja, hogy nem kell 70 évesen az ellenzéki többségű közgyűlésben küzdenie, többet is alszik napi 2-3 órával, szuvenírként pedig hazavitte a névtábláját.

Talán szeret az Isten, hogy így rendelte. Most van Budapestnek egy új, legitim vezetése. Tegye a dolgát. Nem fogok abba a hibába esni, amibe 2010-ben az akkori ellenzék esett, mikor választás után három nappal Orbán Viktortól már „jobb válaszokat” követeltek

– magyarázta Tarlós.

Arról is beszélt, az emelt, 7,6 milliós végkielégítés nem volt teljesen alaptalan. Akik ez ellen szavaztak, azok szerinte nem ismerik őt, ő sem őket. Azon viszont meglepődött, hogy Demszky Gáborral egyetemben szeretnék kitüntetni díszpolgári címmel, szerinte nehéz egyenlőségjelet tenni kettejük közé, és lehet, hogy ezt Demszky is így látja.

Új megbízatásáról, az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízotti pozícióról Tarlós azt mondta, november elsejei hatállyal kapta meg a megbízást, egyelőre annyit tud, hogy országos feladatkör. Közlekedést tekintve a MÁV, a Volánbusz, a Budapestet érintő elővárosi közlekedési rendszer tartozik majd hozzá, a közszolgáltatások körében víz, gáz, csatorna, távközlés és ezek körében létesítendő műtárgyak képezik a feladatkör részét.

Mint fogalmazott, örült a megbízásnak, de nem a pénz miatt, hanem ennyi év folyamatos, stresszes munka után otthon maradni az szerinte a leépülés előszobája.

Ez is érdekelhet:
Alpári stílusban gyalázkodik a Fidesz a szekszárdi ellenzéki győzelem után

Kapcsolódó hírek

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Díszpolgárrá avatná Tarlóst és Demszkyt Karácsony Gergely

Tarlós István már Karácsony Gergely férfiasságát is kétségbe vonja

Kisebb vagyont kap Tarlós végkielégítésként, maga Karácsony javasolta

Tarlós István feljelentést tett a fővárosi korrupciógyanús ügyek miatt

Karácsony jövő héten tárgyalna Orbánnal

Tarlós bezárná a Libegőt, összevonná a MÁV-ot és a Volánt

Máris találtak új pozíciót Tarlós Istvánnak