Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Tarlós István már Karácsony Gergely férfiasságát is kétségbe vonja

Tarlós István főpolgármester a kulturális tao ügyében tartott sajtótájékoztatón a budapesti Városházán 2019. január 28-án.
Tarlós István főpolgármester a kulturális tao ügyében tartott sajtótájékoztatón a budapesti Városházán 2019. január 28-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A kormányközeli Magyar Nemzetnek adott interjút Tarlós István bukott volt budapesti főpolgármester, a téma pedig ezúttal is utódja, Karácsony Gergely volt.

Tarlós egy esetleg csőd kapcsán (ami természetesen nem azért következne be, mert a kormány forrásmegvonásokkal bünteti a „libsi” fővárost) úgy vélekedett, abban messze nem lenne ártatlan a városvezetés. Részletekbe nem bocsátkozott, de azt mantrázta, hogy 2010-ben veszteséges önkormányzatot vettek át, majd 2019-ben a fővárost 200 milliárd forint tartalékkal adták át. (Arról viszont már nem beszélt, hogy a kormány az utóbbi években mennyi pénzt vont el Budapesttől, mindenesetre ő nem érti, hova lettek a tartalékok.)

Tarlósnak némi személyeskedésre is futotta, Karácsony Gergelyt igyekezett úgy beállítani, mint aki nem is igazi férfi:

„Én pedig, szintén bizonyos emberi tulajdonságai elismerése mellett, azt mondom, hogy Karácsony Gergő egy feminin alkat, akinek nem a polgármesterséget szabták a személyiségére. Úgy látom, valójában nem is nagyon érti a várost és nem is nagyon ismeri”

– magyarázta Tarlós „Pisti”.

Budapest korábbi főpolgármestere arról is beszélt, hogy Karácsonynak van esélye arra, hogy újraválasszák, „aminek nem teljesítményi oka van, hanem politikai, indulati okok”.

Kapcsolódó friss hírek