Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Tarlós István feljelentést tett a fővárosi korrupciógyanús ügyek miatt

9 évnyi főpolgármesterkedés után, bukása után világosodott meg.

Tarlós István feljelentést tett a fővárosi korrupciógyanús ügyek miatt
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Minden olyan, a korábbi ciklusokat érintő ügyben feljelentést tett hétfőn Tarlós István, amelyeket korrupciógyanúra hivatkozva vizsgálna Budapest új vezetése – nyilatkozta a bukott főpolgármester a Magyar Nemzetnek.

Az előzmény az, hogy Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes múlt szerdán jelentette be: kivizsgálják a Tarlós-korszak korrupciógyanús ügyeit.

Tarlós a propagandalapnak hosszan beszélt azokról az ügyekről, melyek górcső alá kerülnének, ugyanakkor ezek nagyobbik részét ő a baloldalra nézve öngólnak tartja. Szerinte a vizsgálat el akarja terelni a figyelmet arról, hogy az elmúlt kilenc hónapban nem tudott semmit felmutatni az ősz óta működő városvezetés!

Nem is igaz, hogy volt rá 9 éve

Szóba került a Lánchíd felújítása is, mely kapcsán Tarlós úgy tudja, nem kérdeztek meg mértékadó szakembert. Szerinte igazságtalan az az állítás, hogy az előző városvezetésnek kilenc éve volt renoválni a hidat, 2010-ben 251 milliárd adóssággal vették át a fővárost, ott volt a metrófelújítás és a Margit híd felújítása is, vissza kellett vásárolni a vízműveket, sorolta.

A Lánchíd felújításának megtervezését 2013-ban megkezdték, 2016-ban elkészültek az engedélyes tervek, 2017-ben a kiviteli tervek, 2018-ban kértek támogatást a kormánytól, 2019 tavaszán pedig kiírták a pályázatokat. Azt is megemlítette, hogy anno, a 90-es években az SZDSZ kérte a fővárosnak a Lánchidat, meg is kapták – bármit is jelentsen ez a semmivel nem összefüggő nosztalgiázás.

A volt főpolgármester úgy látja, Karácsony nem a maga ura, a mögötte állók akarata erősebb. Tarlós úgy látja, a kilenc hónap alatt belengetett ígéretekből lényegében semmi sem teljesült. Mint panaszkodott,

„az idő panaszkodással, konfrontációval telik, és kétséges, hogy ez a parlamenti kampányig jelentősen változna. Látványpolitizálás, gyűlölködés folyik, amit a Hvg.hu, a 24.hu, a Népszava – úgy tűnik – teljes erővel támogat. Nap mint nap.”