Bűnügy

Robbantás történt Esztergomban, egy rendőr meghalt, többen megsérültek

Időjárás

Heves zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Bűnügy

Orbán Viktor megszólalt az Esztergomban történt robbantás kapcsán

Díszpolgárrá avatná Tarlóst és Demszkyt Karácsony Gergely

Harta ViktorHarta Viktor
Karácsony Gergely megválasztott (j) és Tarlós István leköszönő főpolgármester a hivatal átadás-átvételén a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott (j) és Tarlós István leköszönő főpolgármester a hivatal átadás-átvételén a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Demszky Gábor és Tarlós István korábbi városvezetők díszpolgárrá választását kezdeményezi a magyar önkormányzatiság – jövő évben esedékes – 30. évfordulója alkalmából Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester, aki ezt csütörtökön, a Főpolgármesteri Hivatal átadás-átvételét követően jelentette be sajtótájékoztatón.

A Városházára bringával érkező Karácsony Gergely arról beszélt,

a rendszerváltást követően az első húsz évet Demszky Gábor, az azt követő kilencet Tarlós István vezetésével töltötte Budapest. Mindkettőjükre nagyon sokan szavaztak, „egyikőjük sem volt hibátlan”, voltak jó és rossz döntéseik, de mindketten nagyon szerették Budapestet

– fogalmazott Karácsony, hozzátéve, Budapesten új korszakot kell nyitni, amely visszaadja a főváros megtépázott szabadságát, és felkészíti arra, hogy reagálni tudjon a világ összes nagyvárosát érintő nagy kihívásokra.

Karácsony szerint rendkívül korrekt, a város iránt elkötelezett és barátságos volt az átadás-átvételi folyamat, amely a jogszabályoknak megfelelően megtörtént. A formális részt követően egy hosszú négyszemközti beszélgetést folytattak Tarlós Istvánnal, aki ígérete szerint nyitott arra, hogy információval, véleményével segítse munkáját.

Ezek is érdekelhetnek

Menczer Tamás: aggódom a svéd demokráciáért!

Szalay-Bobrovniczky: a várpalotai lőszergyárnak egész Európa számára kiemelt jelentősége lesz

Kukásokra lőttek Budapesten, ketten kórházba kerültek

Az OTP feljelentette Karácsony Gergely mozgalmát: banális hibákon csúszhatott el a kamu adománygyűjtés

Felmérték, hogy Karácsony Gergely győzne-e most egy főpolgármester-választáson

Buszon indult be a szülés Budapesten, a sofőr segített világra hozni a babát